Expert Meeting: Artificial Intelligence and the Danger of the Average

Willem van Asperen

In het kort

Datum:

12 april 2018

Tijd:

18:00 - 22:00

Locatie:

Hoofdvestiging

Er is een verborgen gevaar dat de hedendaagse wereld bedreigt waar weinig mensen over praten: het gevaar van het gemiddelde.

Daarom organiseert de Academie voor Masters en Professional Courses op donderdag 12 april een expertbijeenkomst met als thema “Artificial Intelligence (AI) and the Danger of the Average” met gastspreker Willem van Asperen, Directeur Artificial Intelligence bij PA Consultancy Groep.

De bijeenkomst is een inspirerend kennisdelingsevenement dat nieuwe inzichten in de wereld van AI biedt.

Thema

Wat is het grootste probleem met AI? Banen verliezen omdat het werk wordt gerobotiseerd? De vrees dat de partijen met de grootste AI de wereld zullen beheersen? Of dat we de controle over de machines verliezen en ze ons leven overnemen?

Tijdens deze expertbijeenkomst zal Willem meer vertellen over wat er op dit moment op dit gebied gebeurt. Ook zal hij dieper ingaan op de relevantie van AI. Omdat hij geen socioloog of psychoanalist is, zal Willem gebruik maken van de techniek waarmee hij het meest vertrouwd is: machineleren. Door gebruik te maken van zowel de wiskunde achter de technologie, als de werkervaring die hij heeft opgedaan binnen verschillende organisaties, zal Willem het “gevaar van het gemiddelde” uitlichten en zal hij dieper ingaan op de impact die AI op ons dagelijks leven gaat hebben.

Programma

18.00 Ontvangst voor de gasten die bij het diner aanwezig zijn
18.30 Ontvangst voor de gasten die niet bij het diner aanwezig zijn
19.00 Start van de expertbijeenkomst bij ‘The Lighthouse’ met een introductiespeech door de directeur van M&PC, Clemens Berendsen
19.15 Presentatie door Willem van Asperen
20.15 Pauze
20.30 Rondetafelgesprek
21.00 Discussie over de uitkomsten van het rondetafelgesprek
21.15 Afsluitende borrel bij ‘The Lighthouse’
22.00 Einde

Registratie

U kunt u aanmelden voor dit evenement via het registratieformulier. Een gast meebrengen mag (maar hij of zij moet zich dan ook aanmelden voor het evenement).

Locatie

De Haagse Hogeschool
Johanna Westerdijkplein 75
Routebeschrijving

Over de spreker

Willem van Asperen is een trotse nerd. Met een uitgebreide achtergrond in Kunstmatige Intelligentie (Universiteit van Amsterdam) en een specialisatie in neurale netwerken is hij nu Directeur Toegepaste Kunstmatige Intelligentie bij PA Consulting Groep. In deze rol kijkt hij naar de toepasbaarheid van AI technieken en gebruikt hij deze om zakelijke problemen in iedere mogelijke markt – van financiële dienstverlening tot onderwijs en productie – op te lossen.

Over de Academie

De Academie van Masters & Professional Courses is een kennisinstituut dat professionals een stap verder helpt. De Academie biedt cursussen in het domein van Business Administration & Management, Finance & Risk and Organisation, Learning & Development. De Haagse Hogeschool biedt masters en post-academische opleidingen voor ambitieuze professionals die zich verder willen ontwikkelen in hun werkveld.