Bijeenkomst "Data, Innovatie & Gezondheid"

healthy cyber security

Datum:

18 april 2018

Tijd:

Locatie:

Vestiging Delft

Tijdens deze netwerkbijeenkomst presenteert Lisanne Slot van het Centre of Expertise Cyber Security van De Haagse Hogeschool het project "Healthy Cyber Security". Dit project gaat over cyber security problematiek in zieknhuiszorg. Daarnaast bespreekt zij de problematiek rond datalekken en andere security issues.

Technologie speelt een grote rol in het verbeteren van de kwaliteit van zorg en revalidatie. Systemen worden betrouwbaarder en goedkoper, en voegen nieuwe kwaliteiten toe aan bestaande behandelmethoden. Technologie is echter ook een bedreiging. Er bestaat een kans dat we in ons leven te afhankelijk worden van en te veel beïnvloed worden door technologie. Er zijn veel risico’s op het gebied van veiligheid en privacy. Systemen kunnen gehackt worden waardoor er onvoorspelbare acties kunnen plaatsvinden. Deze cyber security uitdagingen zouden een plaats moeten krijgen in het ontwerpproces van de nieuwe producten, diensten en systemen. Misschien moet er een prominente rol komen voor design for safety en de rol van product gegenereerde data. De vraag is op welke manier dit georganiseerd kan worden.

Tijdens de verdiepingssessies gaan we aan de slag met stellingen. We willen u uitnodigen om alvast na te denken over de volgende stelling:

“Ik vind het belangrijk dat ik de beste zorg krijg en dat de zorgverlener bij mijn gegevens kan! Integriteit en beschikbaarheid van zorggegevens zijn belangrijker dan de privacy van de patiënt.”

In de pauzes zullen studenten de resultaten laten zien van hun projecten en de bedachte innovaties van de recent georganiseerde hackathon Tech4Health.

Inloop
 16.45 – 17.00 uur  Introductie
 Plenaire presentaties
 Food for thought + presentaties studentenprojecten en resultaten hackathon
 18.30 – 20.00 uur  Verdiepingssessies
 Wrap-up
 Netwerkborrel + presentaties studentenprojecten en resultaten hackathon

Deze bijeenkomst is een coproductie van de lectoraten Smart Sensor Systems, Technologie voor Gezondheid, de faculteit IT & Design en de Betafactory.

U kunt zich hiervoor aanmelden t/m 15 april. Wij hopen u de 18e te mogen begroeten.

De Haagse Hogeschool Delft
Rotterdamseweg 137