Van pop-up store naar local hero

Pop-up ondernemers

Datum:

12 juli 2018

Tijd:

Locatie:

Hoofdvestiging, Innovation Playground

Het lectoraat Innovation Networks van De Haagse Hogeschool heeft het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar businessmodellen en meer, die pop-up stores van local heroes (lokale helden) helpen doorgroeien naar levensvatbare ondernemingen. We delen graag de onderzoeksresultaten met je op 12 juli.

In het behoud en de versterking van stedelijke kwaliteit is het van belang om ondernemende,creatieve retailers te faciliteren en te binden aan een plek. Zo ontstaan kansrijke vernieuwingen en onderscheidende lokale winkels. Ook leegstand kan zo benut worden. Voor gemeentes en de professionele vastgoedsector ligt daarom, op het gebied van de ontwikkeling van het talent van ondernemende, zelfstandige winkeliers, een grote uitdaging.

Dit is de reden dat het lectoraat Innovation Networks van De Haagse Hogeschool in het project Van pop-up store naar local hero afgelopen jaar in samenwerking met Haags Retailpunt, INretail en creatieve ondernemers onderzoek heeft gedaan naar businessmodellen en meer, die pop-up stores van local heroes (lokale helden) helpen doorgroeien naar levensvatbare ondernemingen. Verder heeft het Haags Retailpunt met Storey een format ontwikkeld om zittende local heroes uit te dagen en zich verder te ontwikkelen.

Bekijk de uitnodiging met het programma (pdf).