Collegereeks omgaan met dementie voor professionals uit het werkveld

Urban Ageing collegereeks

Datum:

28 augustus 2018

Tijd:

Locatie:

Hoofdvestiging

Het lectoraat Urban Ageing verzorgt een collegereeks in de periode van 28 augustus tot en met 16 oktober 2018. Kennisuitwisseling tussen studenten en professionals staat centraal in deze collegereeks.

Hoe begeleid jij als professional de grote veranderingen in het leven van mensen met dementie? Hoe creëer jij samen met de betrokkenen een omgeving waarin de kwaliteit van leven en eigenwaarde van mensen met dementie mogelijk is? Thema’s die aan bod komen: Den Haag als seniorvriendelijke stad, de betekenis van dementie voor mensen met dementie, hun naasten en professionals, de invloed van omgevingsfactoren en benaderingswijzen, lerend vermogen bij dementie, mensen met een verstandelijke beperking en dementie en kennis van ziekten die dementie tot gevolg hebben.

Theorie en praktijk komen direct bij elkaar. Inspirerende onderzoekers, zorgvernieuwers en docenten van De Haagse Hogeschool verzorgen de collegereeks die onderdeel uitmaakt van de minor omgaan met dementie. Kennisuitwisseling tussen studenten en professionals staat centraal in deze collegereeks.

Collegedag  dinsdag
 Lestijden  8.45 uur – 14.30 uur
 Periode  28 augustus tot en met 16 oktober 2018
 Locatie  Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag
 Kosten 1500,-, inclusief reader met artikelen en het boek
Meer kwaliteit van leven. Integratieve persoonsgerichte dementiezorg van Dröes, R., Schols, J. & Scheltens. (2015).
 Studiebelasting Totaal 168 uur, gemiddeld 20 uur per week, inclusief de collegedag, de voorbereiding en het reflectieverslag.
 Aanwezigheidseis
Deelnemers moeten 80% van de reëel gegeven lessen hebben gevolgd om een certificaat te ontvangen.
 Toetsvorm  Reflectieverslag
 Toelatingseisen Niveau 5 (HBO) direct toelaatbaar
Niveau 4 en 3 met minimaal een jaar werkervaring

Secretariaat: Elvira Dijkhuizen E.Dijkhuizen@hhs.nl
Inhoudelijke informatie: Esther Kroon E.Kroon@hhs.nl

Het voormalig lectoraat Psychogeriatrie is in 2018 opgegaan in het nieuwe lectoraat Urban Ageing. Omgaan met dementie is een van de onderzoeksterreinen van dit lectoraat.