Sun See Science: Beach College Den Haag

Tijd:

Locatie:

Beachclub Indigo, Scheveningen

Bekende sprekers geven een gastcollege voor Haagse studenten op het bekendste strand van Nederland. Op dinsdag 11 en woensdag 19 september organiseren de Haagse hoger onderwijsinstellingen twee bijzondere gastcolleges op het strand van Scheveningen. Studenten kunnen kiezen uit het college dat aansluit bij hun studie. De colleges zijn bedoeld voor studenten die in Den Haag studeren. Het is een samenwerking van alle Haagse hogescholen, universiteit Leiden Campus Den Haag en de gemeente Den Haag.

Nergens anders in de wereld kun je een college volgen op het strand. Aansluitend op de colleges wordt een gezellige BBQ gehouden. De bijdrage in de kosten voor de BBQ inclusief een drankje is € 5.

Woensdag 19 september 2018

(Engelstalige colleges)
  • Amy Verdun, hoogleraar Europese Politiek en Politieke Economie, Universiteit Leiden
  • Joris Luyendijk, journalist en schrijver van "Dit kan niet waar zijn, onder bankiers” en “Kunnen we praten".
Joris Luyendijk spreekt over hoe het vertrouwen in de traditionele politieke partijen voor een belangrijk deel of zelfs helemaal verdwenen is. Na de colleges kunnen studenten vragen stellen. Voorafgaand aan Joris spreekt Amy Verdun van de Universiteit Leiden.