Debat Provinciale Statenverkiezingen

Hoofdvestiging De Haagse Hogeschool

In het kort

Datum:

5 maart 2019

Tijd:

19:30 - 20:30

Locatie:

Hoofdvestiging, Speakers' Corner

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart as. organiseren HSV Trinitas (van de opleiding Bestuurskunde) en de JOVD in samenwerking met The Lighthouse een debat om je voor te bereiden op je keuze bij het stemmen!

De debaters zijn Jacco Schonewille (ChristenUnie), Giel Wind (CDA), Ria Oosterop (D66) en Laurine Bonnewits (VVD). Moderators: Sanne Klein Ganseij en Nick Hoekstra.

Op woensdag 20 maart 2019 worden de leden van Provinciale Staten én de leden van het algemeen bestuur van de waterschappen gekozen. Alle inwoners van de Nederlandse provincies van 18 jaar en ouder met Nederlandse nationaliteit kunnen die dag stemmen. De gekozen Provinciale statenleden in Nederland kiezen vervolgens in de maand mei de leden van de Eerste Kamer. Maar wat is een provincie, eigenlijk? Het is een bestuur, net als een gemeente, en zij werkt aan projecten die te groot zijn voor gemeenten, maar te klein voor het Rijk. Provinciale Staten bedenken op hoofdlijnen wat er moet gebeuren in de provincie. Ook controleren zij of de Gedeputeerde Staten dit goed uitvoeren.

Contact
Daphne de Bruijn: hsvtrinitas@gmail.com