Boekpresentatie ‘Wat doen ze daar eigenlijk?"

Boek Wat doen ze daar eigenlijk

In het kort

Datum:

7 mei 2019

Tijd:

16:00 - 18:00

Locatie:

Perscentrum Nieuwpoort, Den Haag

Op dinsdag 7 mei 2019 presenteren lector Mendeltje van Keulen en journalist Chris Aalberts het boek ‘Wat doen ze daar eigenlijk? Gesprekken met Nederlandse Europarlementariërs’.

Elke vijf jaar zijn er in Nederland verkiezingen voor ­het Europees­ Parlement. Het is voor burgers lastig om­ een beargumenteerde Europese stem uit te brengen. Kranten en televisie geven relatief weinig aandacht aan de­ Europese politiek. Daardoor hebben burgers weinig zicht op wat Nederlandse politici namens hen doen in Brussel, Straatsburg en in hun werkzaamheden in het ­land.

Dit boek­ beschrijft het werk van de Nederlandse Europarlementariërs sinds 2014. Zij komen aan het woord over ­hun activiteiten, de resultaten waar ze trots op zijn en de manier waarop ze contact hebben onderhouden met­ hun achterban. Daarmee is het een must read voor elke Europese kiezer.

Bij deze bent u van harte uitgenodigd om, onder het genot van een drankje, dit evenement bij te wonen! Tevens wordt u tijdens het evenement in de gelegenheid gesteld een eigen exemplaar aan te schaffen.

Programma

Inloop – 16:00 tot 16:30 uur

In gesprek met de media – 16:30 tot 17:30 uur

  • Bert van Slooten (NOS)
  • Stéphane Alonso (NRC)
  • Kees Boonman (NPO Radio 1)
  • Chris Aalberts (ThePostOnline)

Borrel – vanaf 17:30 uur

Locatie
Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag, zaal Wandelganger I