8e Employer Network Event van opleiding Law

Tijd:

Locatie:

Hoofdvestiging

Studenten en alumni met tientallen nationaliteiten, professionals en vertegenwoordigers van toonaangevende organisaties op het gebied van vrede en recht, en vertegenwoordigers van universiteiten uit alle delen van de wereld, allemaal komen ze op 17 mei samen op het Employer Network Event (ENE) van de opleiding International and European Law (Law) van De Haagse. Nationale en internationale experts spreken tijdens het event.

Het is alweer de 8e keer dat de opleiding Law het Employer Network Event organiseert.  Wat ooit begon als een kleinschalig initiatief, bedoeld om studenten en bijna afgestudeerden in contact te brengen met vooraanstaande werkgevers uit het juridisch vakgebied, is uitgegroeid tot een groots jaarlijks evenement. Door de jaren heen hebben al meer dan 200 organisaties en universiteiten uit alle delen van de wereld deelgenomen aan het event, van juridische organisaties, ngo’s en ambassades tot EU-agentschappen en lokale overheden.

Docent Aurelien Lorange stond acht jaar geleden aan de basis van het Network Event. “Op deze manier bieden we onze studenten niet alleen de kans studenten uit andere landen te ontmoeten, maar ook om de mogelijkheden voor een stage of carrière bij toonaangevende partners te verkennen. We wilden kansen creëren voor getalenteerde rechtenstudenten, maar ook voor studenten die andere studies volgen, zoals European Studies.” Ook dit jaar is er weer een uitgebreide ‘job fair’ waar studenten en alumni kennis kunnen maken met recruiters van ruim veertig bedrijven, en zijn er diverse workshops en trainingen op het gebied van employability.

Maar ENE2019 is niet alleen een banenmarkt. Met het event wordt ook een brug geslagen tussen De Haagse Hogeschool, andere kennisinstellingen en juridische organisaties uit landen over de hele wereld. Bestaande samenwerkingsverbanden worden aangehaald, en mogelijkheden voor nieuwe internationale partners voor de opleiding IEL worden verkend. Ook is er een inhoudelijk programma met internationale sprekers en paneldiscussies.

De diverse activiteiten binnen het event vinden plaats tussen 10.00 uur en 19.00 uur op vrijdag 17 mei op de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool.