Symposium Connecting our stories: Inclusion matters

Tijd:

Locatie:

Hoofdvestiging

In juni 2019 bestaat het lectoraat Inclusive Education achttien maanden. Om dit te vieren organiseren wij als leden van het lectoraat een symposium om onze ervaringen en bevindingen met u te kunnen delen. Tijdens deze dag willen wij u aanmoedigen om de uiteenlopende thema’s rondom inclusiviteit te onderzoeken en betrokken te raken. Door ons werk met u te delen hopen wij te inspireren, uw eigen verhaal te verkennen en te verbinden met de verhalen van de mensen om u heen.

Er zal gelegenheid zijn om kennis te maken met de verschillende activiteiten en projecten van het Lectoraat. Er is een mobiele kunstinstallatie (How do we shape inclusivity?) te zien, ontworpen door de Haagse Studente Alizée Bollen in samenwerking met studenten van het Sandberg Instituut (Rietveld Academie), Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag en ArtEZ. Er is een speciale sectie ingericht voor studenten georganiseerd door de Student Branch van het lectoraat. Ook is er ruimte om in contact te komen met de aanwezigen en indien gewenst, plaats om u even terug te trekken en te reflecteren.

De namiddag is gewijd aan het vraagstuk van inclusie volgens de zogeheten D.I.S.C.O. sessies.

D = for Doing
Sessies gewijd aan actie rondom een specifiek aspect van inclusie.
Geen college of panels, alleen activiteiten.
I = for Involvement   Sessies waar de uitdagingen van interpersoonlijke interacties centraal
staan.
S = for Strategy   Introduceert deelnemers verschillende strategieën van onderwijzen
tot werving die waardevol zijn in het creëren van een inclusieve
leeromgeving.
C = for Collaboration   Verkent de cruciale onderdelen van samenwerking in inclusieve leer
en werkomgevingen.
O = for Ownership   Verdiept zich in aspecten van eigenaarschap. Hoe promoten we
duurzaam eigenaarschap van inclusiviteit?

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden en registreren voor de workshops kan via dit aanmeldformulier. Alhoewel sommige sessies Engelstalig zullen zijn, worden de meeste sessies in het Nederlands gegeven. Indien nodig worden er aanpassingen gedaan voor Engelssprekenden.

Bekijk hier de uitnodiging met het programma (pdf).