Themabijeenkomst Zelfredzaamheid: het heft in eigen handen

Delft

Datum:

25 november 2019

Tijd:

Locatie:

Vestiging Delft

Op maandag 25 november organiseren wij een bijeenkomst rond het thema Zelfredzaamheid en veerkracht van de mens in deze maatschappij door middel van technologische oplossingen.

Daarbij komen voorbeelden aan bod van particuliere initiatieven, waarbij mensen het heft in eigen handen hebben genomen om zaken te ontwikkelen die nog niet op de markt waren. Twee van deze projecten zijn uitgevoerd in samenwerking met studenten van De Haagse Hogeschool.

Zelf de verantwoordelijkheid nemen en op eigen kracht en met eigen regie in beweging komen klinkt mooi, maar is niet voor iedereen weggelegd. Mensen zijn echter ook zelfredzaam als ze met anderen hulp organiseren. Graag gaan we met u de uitdaging aan om “samenredzaam” te worden.

Zoals u van ons gewend bent, richten we een programma in met interactieve onderdelen en een plenair gedeelte met interessante sprekers.

16.15 – 16.45 uur  Inloop
 16.45 – 17.00 uur  Introductie
 17.00 – 18.00 uur  Sprekers:
 18.00 – 18.30 uur  Food for thought

Workshops:

• Bouw je eigen meetinstrument
    Bob Swinkels en Luca van Straaten, studenten Elektrotechniek
  • Creatief met kunststof optische vezel
    Mar van der Hoek – VanderHoekPhotonics
  • Domotica en ouderen, hoever kunnen we gaan?
    Gert Evers – Lectoraat Technologie voor Gezondheid
  • Natuurlijk lekker eten voor kinderen!
    Vera Barfi – Zin in Puur
 19.45 – 20.15 uur  Wrap-up
 20.15 – 21.00 uur  Netwerkborrel

Deze bijeenkomst is een coproductie van het onderzoeksplatform Kwaliteit van Leven, de lectoraten Smart Sensor Systems en Technology for Health, Onderzoeks- en Innovatiecentrum Voeding & Diëtetiek en VanderHoekPhotonics.

De Haagse Hogeschool
Rotterdamseweg 137
2628 AL  Delft

Aanmelden

Via dit aanmeldformulier kunt u zich  aanmelden t/m 20 november . Wij hopen u de 25e te mogen begroeten.