HRM-event 2020: HRM en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

glazen wereldbol tussen planten

In het kort

Datum:

13 februari 2020

Tijd:

13:00 - 18:00

Locatie:

Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75

Een sterke verbinding tussen onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk is waar De Haagse Hogeschool als netwerkhogeschool voor staat. De opleiding HRM organiseert daarom jaarlijks een event waar studenten, docenten en relaties uit de praktijk elkaar ontmoeten. Graag nodigen we je uit voor het HRM-event 2020 dat in het teken staat van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

De roep om duurzaamheid staat hoog op de agenda en steeds meer organisaties en bedrijven zien het belang van MVO in. Zij kiezen daarbij voor een integrale aanpak waarbij de aandacht voor profit gecombineerd wordt met aandacht voor people en planet.

Duurzaamheid en maatschappelijk belang zijn inmiddels niet meer vrijblijvend. Want organisaties, klein en groot, worden steeds meer afgerekend op hun ecologische footprint en hun rol in de maatschappij. 

MVO in Nederland staat niet op zichzelf. Het is een onderdeel van een wereldwijde ontwikkeling waarin de Verenigde Naties het voortouw hebben genomen met de Sustainable Development Goals (sdg’s) waarbij de inzet van mensen een factor van belang is.

Wat betekent MVO voor organisaties en voor HRM? Hoe vertaal je MVO naar HRM-beleid? Wat zijn de ervaringen van MVO-organisaties?  

Tijdens het event 2020 willen wij je inspireren over de inzet van mensen bij MVO-organisaties. Welke stappen zetten deze organisaties? En welke kansen biedt MVO hen? Tijdens ons event kun je luisteren naar verhalen en inzichten van experts op het gebied van MVO. Uiteraard is er volop gelegenheid om te discussiëren en ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden met het aanmeldformulier. Vergeet niet aan te geven welke workshop je wilt bijwonen. Lees meer over het event en de sprekers in ons programmaoverzicht.

Locatie

Het event vindt plaats op de hoofdlocatie van De Haagse Hogeschool (Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag). Bekijk hier de routebeschrijving.

Programma

 13.00 - 13.30 uur
 Ontvangst
 13.35 - 14.00 uur Plenaire lezing: MVO in Nederland,
door Maria van der Heijden, directeur MVO Nederland
 14.00 – 14.50 uur Plenaire lezing: MVO en HRM bij Hutten
door Pascal Verheugd, directeur HR en MVO bij Hutten
 15.00 uur   Start eerste ronde workshops
 16.15 uur  Start tweede ronde workshops
 17.15 uur  Netwerkborrel
   
Met medewerking van de beroepsvereniging NVP