Super Tuesday 2020, een vooruitblik

Vote-speldjes liggen op een Amerikaanse vlag

In het kort

Datum:

2 maart 2020

Tijd:

12:00 - 13:00

Locatie:

Speakers' Corner, Hoofdgebouw

Amerika-kenner Maarten Kolsloot bekijkt het Amerikaanse verkiezingscircus, evalueert de voorverkiezingen en blikt vooruit op Super Tuesday 2020.

Super Tuesday is een begrip uit de Amerikaanse voorverkiezingen (primaries), waarbij verschillende partijen een presidentskandidaat kiezen. Op Super Tuesday mogen negen staten stemmen waarbij een kwart van de delegatieleden te verdelen zijn. Dit is altijd de belangrijkste dag van de voorverkiezingen.

Maarten schreef samen met Victor Vlam het boek Donald Trump is niet gek.
Hierin leggen zij op geheel eigen en heldere wijze uit hoe het Amerikaanse verkiezingssysteem werkt. Ze blikken terug en vooruit, analyseren de rol van media en geld, beschrijven het veranderende kiezersgedrag, vertellen sterke verhalen over obscure kandidaten en treurige campagnebijeenkomsten, en larderen hun boek met leuke lijstjes: welke boeken/websites/films moet je lezen en zien, wat zijn de belangrijkste campagneonderwerpen voor 2020, wie zijn de grootste kanshebbers, en nog heel veel meer.

Over de spreker 

Maarten Kolsloot (1982) is sportjournalist en Amerika-kenner. Zijn artikelen verschenen o.a. in Het Parool, NUsport Magazine, NRC Handelsblad. Voor het ANP was hij correspondent in de VS. Hij liep in 2008 mee in de kansloze presidentscampagne van senator Chris Dodd, en schreef in 2012 Zo word je president. De strijd om het Witte Huis.

Kolsloot was recent redacteur van De Nieuwsshow en EenVandaag Radio en schreef samen met Amerika-kenner Victor Vlam Donald Trump is niet gek.

De voertaal van deze lezing is Nederlands en iedereen is welkom!

Meer informatie Hilde Buimer

The Lighthouse is het debatcentrum van De Haagse Hogeschool.  Alle activiteiten van The Lighthouse vinden plaats in het Hoofdgebouw en zijn vrij toegankelijk, soms na aanmelding dus check de website lighthouse.hhs.nl!