Brain Awareness Week 2020: verplaatst naar 29 oktober 2020

Tijd:

Locatie:

Hoofdvestiging

In verband met afzeggingen van sprekers die voorlopig geen congressen meer mogen bezoeken en de verwachting dat er nog afzeggingen zullen volgen, hebben we besloten de Brain Awareness Week te verplaatsen naar donderdag 29 oktober. Het symposium van 12 maart komt hiermee te vervallen.

Het landelijk samenwerkingsverband Hersenletsel en Jeugd (HeJ) werkt al vanaf 2010 intensief samen om het aanbod in zorg, onderwijs en welzijn voor kinderen en jongeren (-25 jaar) met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te verbeteren, met de Zorgstandaard als onderlegger. In dit symposium presentatie van enkele bouwstenen en hoe ontwikkeling & onderzoek de komende jaren moeten leiden tot een samenhangend, onderbouwd aanbod dat aansluit bij de wensen en behoeften van de doelgroep en professionals.

Het programma biedt een ruim aanbod van lezingen en workshops (verdieping, discussie) in de middag. Het plenaire ochtendprogramma start met prof. dr. Lucia Braga, president of SARAH networks Brazil en grondlegger van evidence based ‘family centered rehabilitation’. Verder in het programma: Wat leren wij van kort en intensief behandelen, zoals bijvoorbeeld in Atlanta en Utah (VS) wordt aangeboden? Welke innovaties en onderzoeksresultaten zijn beschikbaar na de vorige BAW (september 2018)? Wat is nodig om ons aanbod beter te laten aansluiten bij de wensen en behoeften van doelgroep en gezin? Andere (mogelijke) bouwstenen worden vervolgens kort gepresenteerd en in de middag gaan in interactieve workshops verdiept

Doelgroep

Jongeren, jongvolwassenen en ouders, zorg (revalidatie, acute zorg en chronische zorg, 1e lijn), welzijn en onderwijs en regionale netwerken. Patiënten- en belangenverenigingen. Studenten en docenten van instellingen voor MBO, HBO en WO.

Kosten en aanmelden

€ 40 per deelnemer. Gratis voor HBO, MBO en WO studenten, medewerkers van De Haagse Hogeschool, Basalt en de Hersenstichting.

Meld u hier aan voor het symposium en schrijf in voor de workshops.
Betaling bij inschrijving, studenten geven bij inschrijving studentnummer en opleiding aan.

Bekijk hier de uitnodiging met het programma (pdf).

Meer informatie

Voor praktische vragen: I. van Reijsen (managementassistente lectoraat Revalidatie) (06) 89 99 04 95 of i.vanreijsen@hhs.nl.

Voor inhoudelijke vragen: Arend de Kloet (lector Revalidatie), a.j.dekloet@hhs.nl.

Brain Awareness Week wordt ondersteund door:

• De Haagse Hogeschool
  • Hersenstichting