Brain Awareness Week 2020: Bouwstenen van een landelijk behandelprogramma

Hoofdvestiging De Haagse Hogeschool

In het kort

Datum:

12 maart 2020

Tijd:

09:30 - 16:00

Locatie:

Hoofdvestiging

Het is al weer bijna maart 2020: voor de 11e keer organiseert lectoraat Revalidatie de BAW in Den Haag! Het landelijk samenwerkingsverband Hersenletsel en Jeugd (HeJ) werkt al vanaf 2010 intensief samen om het aanbod in zorg, Het lectoraat Revalidatie van De Haagse Hogeschool organiseert dit symposium voor de 11e keer met medewerking van de Hersenstichting, de Hersenletsel Alliantie, de Haagse Hogeschool en Basalt.

Als verrassing met Prof. Lucia Braga als keynote spreker. Zij is wereldwijd bekend geworden als grondlegger van de evidence based ‘family centered rehabilitation’. Zij in neuropsycholoog en directeur van SARAH networks Brazil, een keten van 9 revalidatiecentra gespecialiseerd in neurorevalidatie. Haar presentatie gaat over ‘neuroplasticiteit’: wat weten wij over het herstelvermogen van een beschadigd brein? wat werkt wel en niet, wat betekent dit voor jongeren, ouders, behandelaars, leerkrachten? En voor beroepsopleidingen?

Het symposiumthema ‘bouwstenen van een landelijk behandelprogramma’ wordt in een gevarieerd aanbod van lezingen in de ochtend en workshops (verdieping, discussie) in de middag gepresenteerd, bijvoorbeeld over:

  • Wat leren wij van kort en intensief behandelen, zoals bijvoorbeeld in Atlanta en Utah (VS) wordt aangeboden?
  • Workshop ‘leren van elkaar en empowerment’ voor max. 25 jongeren met NAH.
  • Welke innovaties en onderzoeksresultaten zijn beschikbaar na de vorige BAW (september 2018)? Wat zijn de ambities van landelijk samenwerkingsverband Hersenletsel en Jeugd (HeJ) voor de komende jaren?

Doelgroep

Jongeren, jongvolwassenen en ouders, zorg (revalidatie, acute zorg en chronische zorg, 1e lijn), welzijn en onderwijs en regionale netwerken. Patiënten- en belangenverenigingen. Studenten en docenten van instellingen voor MBO, HBO en WO.
 

Kosten en aanmelden

€ 35 per deelnemer, studenten € 10. Gratis voor studenten en medewerkers van De Haagse Hogeschool, Basalt en de Hersenstichting.

Programma en aanmeldingsformulier worden begin januari verspreid.

Meer informatie

Voor praktische vragen: I. van Reijsen (managementassistente lectoraat Revalidatie) (06) 89 99 04 95 of i.vanreijsen@hhs.nl.

Voor inhoudelijke vragen: Arend de Kloet (lector Revalidatie), a.j.dekloet@hhs.nl.

Brain Awareness Week wordt ondersteund door:

  • De Haagse Hogeschool
  • Hersenstichting
  • Basalt
  • Hersenletsel en Jeugd
  • Hersen Alliantie