Openingsconferentie kenniscentrum Global & Inclusive Learning - vooraankondiging

conferentie-GIL

In het kort

Datum:

15 oktober 2020

Tijd:

09:00 - 14:00

Locatie:

Hoofdvestiging

Eerder vermeldden we dat we op 24 juni onze openingsconferentie zouden organiseren. Gezien de huidige omstandigheden van thuiswerken en social distance, is dit niet haalbaar. Daarom hebben wij in overleg met UNESCO de conferentie verschoven naar donderdag 15 oktober 2020 van 9.00-14.00 uur. Willen jullie deze datum alvast noteren in jullie agenda?

"Because Learning is one of the routes to happiness in our society"


Het wordt een feestelijke ochtend waarin wij ons als kenniscentrum en lectoraten presenteren aan de binnen- en buitenwereld. We organiseren deze conferentie samen met UNESCO. Zij lanceren het Global Report van UNESCO over de SDG4 (Sustainable Development Goal kwaliteit onderwijs) tijdens onze conferentie in Nederland. Thema van het rapport is onder andere inclusie wat goed past bij ons profiel.

We willen bovendien aandacht besteden aan de impact van de Corona-crisis op de inclusiviteit van ons onderwijs. In hoeverre kunnen we de inclusiviteit waar-borgen wanneer al het onderwijs online en op afstand plaatsvindt? Ter voorbereiding zal het kenniscentrum een onderzoek onder docenten uitvoeren om te achterhalen hoe zij deze periode ervaren, waar zij tegenaan zijn gelopen, welke ondersteuning zij hebben gehad en gemist en wat de maatregelen betekenen voor de inclusiviteit van het onderwijs.

Details over het programma volgen.

Neem voor meer informatie contact op met Jolanda van der Toorn via: gil@hhs.nl.