Ondertekening pledge weeshuisstages

Tijd:

Locatie:

MS Teams online event

Op 20 november ondertekent De Haagse Hogeschool de University Pledge waarin is vastgelegd dat studenten geen stage meer zullen lopen bij weeshuizen wereldwijd. De ondertekening van deze pledge is tot stand gekomen op initiatief van het lectoraat Wereldburgerschap in samenwerking met Better Care Network Nederland, een samenwerkingsverband van kinderrechtenorganisaties.

Stagelopen in weeshuizen heeft meerdere nadelige effecten. Onderzoeken laten zien dat 80% van de kinderen in een weeshuis nog minimaal één levende ouder heeft. Kinderen belanden vaak in een weeshuis door armoede. Weeshuizen zijn big business en hoe voller het weeshuis, hoe meer geld er wordt verdiend aan buitenlandse bezoekers. Opgroeien in een weeshuis heeft vaak een negatief effect op de gezondheid, ontwikkeling en kansen voor de toekomst van een kind. Dit komt vooral door het gebrek aan individuele aandacht. Ook lopen kinderen in weeshuizen een groot risico op hechtingsproblemen, mede door de wisselende opvoeders. Door het komen en gaan van stagiaires kunnen deze hechtingsproblemen versterkt worden.

Ondertekening

De ondertekening vindt plaats op vrijdag 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, van 13.30 - 14.15 uur. U kunt de ondertekening online volgen via deze link.