Intreerede Frank van Eekeren, lector Impact of Sport

intreerede Frank van Eekeren

In het kort

Datum:

26 november 2020

Tijd:

16:00 - 17:00

Locatie:

Online event

Frank van Eekeren is sinds 1 augustus 2019 lector Impact of Sport aan De Haagse Hogeschool. Op 26 november 2020 houdt hij zijn intreerede “#Changing the Playingfield” waarin hij op een verrassende en vernieuwende wijze de focus, ambities en eerste resultaten van het lectoraat zal presenteren.

Het lectoraat Impact of Sport wil beter begrijpen hoe sport kan bijdragen aan een vitale en inclusieve samenleving.  In een levendige talkshow, ondersteund met sprekende videobeelden uit het Haags Sportkwartier, gaat Frank hierover in gesprek met wijkbewoners, NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen, topatleet Khalid Choukoud, wethouder Hilbert Bredemeijer en hoogleraar Mark Bovens.

Zij bespreken hoe sportorganisaties, sportprofessionals en vrijwilligers het verschil kunnen maken door waarde(n)volle ontmoetingen te creëren. De intreerede geeft op deze manier nieuwe inzichten en praktische oplossingen voor iedereen die verschil wil maken met sport. Na afloop van de online uitzending is er gelegenheid om vragen te stellen via een live-chat.

De intreerede wordt georganiseerd door De Haagse Hogeschool en de gemeente Den Haag en gepresenteerd door Trouw-columnist Marijn de Vries.

De uitzending kan live bekeken worden via deze link: https://vimeo.com/482735057

Lectoraat Impact of Sport
Kenniscentrum Health Innovation