Lunchlezing: De coronacrisis en migratie

corona maakt migratie moeilijk

In het kort

Datum:

26 november 2020

Tijd:

12:15 - 13:15

Locatie:

Online

Deze herfst organiseren Europe Direct Den Haag en de Haagse Hogeschool een serie interactieve lunchlezingen. Eet een broodje en spijker intussen je kennis bij over Europees beleid.

De coronacrisis en migratie: hoe bescherm je de zwaksten?

Al voor de coronacrisis bleek het moeilijk om tot een consensus over een Europees migratiebeleid te komen. Sommige landen weigerden hardnekkig om constructief aan een Europees migratiebeleid mee te werken. De coronacrisis zorgt ervoor dat het onderwerp verder naar beneden schuift op de agenda.

Maar wordt de migratieproblematiek in deze maanden juist niet erger? Verslechterende sociale omstandigheden zorgen ervoor dat meer mensen richting Europa vertrekken, terwijl de Europese samenlevingen minder bereid zijn om te helpen. En met de winter op komst is de situatie in de opvangkampen wellicht nog slechter? Hoe ziet het Europese beleid onder deze omstandigheden eruit? Wellicht versterkt de Coronacrisis de migratiestroom naar Europa?

Sprekers

Inleiding: dr. Jolanda van der Vliet

Sprekers: Malik Azmani (lid van de commissie LIBE van het Europees Parlement voor de VVD/RENEW fractie) & Tamara Breugem – Vermeire (Vluchtelingenwerk Nederland).

Praktische informatie