Workshops Nieuwe Economie in het hoger onderwijs

image003

In het kort

Datum:

16 december 2020

Tijd:

16:00 - 17:30

In een serie van 8 workshops krijg je als docent of lectoren inspiratie aangereikt voor de Nieuwe Economie in jouw vakgebied.

Er is op dit moment veel gaande in het hoger onderwijs in Nederland. Circulair economy, meervoudige waardecreatie, sustainable finance, new finance, business innovation, purpose economy, … en nog veel meer.

Volg de hele serie of precies die workshop die jouw aanspreekt.

16 december: 16:00-17:30 uur – 2e workshop
Webinar: Maatschappelijke, juridische en ethische aspecten van technologische vernieuwing.

Business is dol op nieuwe technologieën. Business studenten leren we vooral de mogelijkheden van nieuwe nieuwe technologie te onderzoeken. Maar hoe zit het met de maatschappelijke, ethische en juridische aspecten van technologische vernieuwingen? Wat zijn de mogelijk donkere kanten van een nieuwe technologie? Waar ontstaan de spanningen?

Jacco van Uden (lector Change Management) en Chris van ’t Hof (onderzoeker Technology assessment) organiseren een interactieve sessie waarin we TA-concepten toepassen op drie case studies, discussiëren over controversen rondom informatietechnologie en deelnemen aan een crisisgame:

Case 1: dataficatie met een fitness app, waar verleiding overgaat in dwang.
Case 2: de OV-chipkaart, van betaalsysteem naar controle over de digitaliserende openbare ruimte
Case 3: je zit in het Management Team van SAASlaris, een bedrijf voor salarisadministratie. Er blijkt iets mis te gaan in onze systemen. Welke keuzes maak jij ten tijde van crisis?

De workshop maakt deel uit van de Reshaping Business Education onderzoekslijn van het kenniscentrum Digital Operations & Finance (zie www.reshapingbusiness.org)

Meer info, kosteloos inschrijven vind/doe je HIER