Workshop Nieuwe economie in het hoger onderwijs: True price

workshop 4 True Price- Our New Economy

In het kort

Datum:

17 februari 2021

Tijd:

16:00 - 17:30

Economisch onderwijs kan anders, moet anders. Als onderdeel van onze programmalijn Reshaping Business Education organiseren we vanuit Digital Operations & Finance THUAS samen met o.a. Our New Economy,  Rethinking Economics NLHet Groene Brein en THRIVE Institute een reeks van 8 inspirerende bijeenkomsten over hoe we business en economisch onderwijs anders en beter zouden kunnen inrichten.

Ontmoet de kersverse Minister van de nieuwe economie, Michel Scholte, op 17 februari (16.00-17.30 uur) tijdens de 4e workshop Nieuwe economie in het hoger onderwijs.

In deze workshop neemt Michel Scholte je mee in de wereld van de echte prijzen van onze producten en legt uit waarom producten echte prijzen moeten hebben en hoe we deze in de praktijk kunnen toepassen. Bij alles wat we kopen ontstaat milieu- en sociale schade. Hierdoor blijven grote vraagstukken als de mondiale klimaatcrisis, armoede en ongelijkheid onopgelost.

Ook de recente coronacrisis is een direct gevolg van de huidige productie- en consumptie-economie. Het is een zoönose van delicatessevlees, versterkt door verlies van natuur en biodiversiteit en een veranderend klimaat. Kernoorzaak hiervan is dat we niet de true price, of echte prijs, betalen. De echte prijs is de winkelprijs inclusief de onbetaalde sociale en milieukosten. True Pricing wordt voornamelijk gebruikt voor transparantie van maatschappelijke kosten. Dit maakt producten dus niet per se duurder, maar helpt consumenten wel bij het maken van duurzamere keuzes.

Inschrijven: https://www.ourneweconomy.nl/2021/01/21/17-februari/