Brave Conversation – Diversiteit, inclusie & De Haagse Hogeschool

shutterstock_1685528803

In het kort

Datum:

19 februari 2021

Tijd:

13:00 - 14:30

Locatie:

Online event

Wat doet de Taskforce Diversiteit en Inclusie om van De Haagse een echt inclusieve Campus te maken? Aan welke thema’s en topics wordt al hard gewerkt en waar is volgens jou nog extra aandacht voor nodig?

Inclusie kun je alleen maar samen bereiken. Daarom organiseert de Taskforce Diversiteit en Inclusie van De Haagse Hogeschool een serie van vier rondetafelgesprekken in 2021 die we ‘Brave Conversations’ noemen. Met deze gesprekken willen wij aan onze hogeschool-community en aan onze omgeving laten zien welke acties en activiteiten er voor meer inclusie en tegen uitsluiting worden ondernomen. Samen verkennen we of deze acties de juiste zijn en waar er (nog meer) actie nodig . En dat gesprek voeren wij graag ook met jou!

De eerste van deze vier Conversations wordt gehouden op 19 februari van 13.00 tot 14.30 uur. Tijdens dit (online) tafelgesprek onder leiding van Lynn Zebeda, co-oprichter van innovatiestudio Dr. Monk, verkennen de leden van de Taskforce Diversiteit en Inclusie samen met een aantal tafelgenoten uit de hogeschoolgemeenschap en met het publiek thuis de belangrijkste thema’s voor de hogeschool van nu. Daarnaast wordt vooruit gekeken, naar de toekomst. Het publiek, dat vanuit huis meedoet, heeft een belangrijke en actieve rol in het te voeren gesprek. Jouw mening wordt niet alleen gewaardeerd maar is onmisbaar om tot een echt inclusieve agenda te komen.

Myron Hamming, de spoken word artist die de derde plaats veroverde tijdens een contest in kader van de Martin Luther King Lezing, verzorgt een inspirerend intermezzo. 

We nodigen jou  van harte uit om deel te nemen aan het event en het gesprek. Aanmelden doe je via dit formulier. De gevraagde gegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van de persoonlijke inloglink naar het event en worden na het event niet gearchiveerd.

De tweede Conversation vindt plaats in mei. Als logische vervolgstap op het eerste gesprek wordt tijdens dit tweede gesprek ruimte en erkenning gegeven aan ervaringen van uitsluiting in onze community. Door erkenning te geven aan deze ervaringen en door als community actief te luisteren en te leren, kunnen wij onze gemeenschappelijke acties nog effectiever maken. 

Stuur deze uitnodiging gerust door naar andere mogelijk geïnteresseerden. We hopen je op 19 februari te mogen begroeten.

De Taskforce Diversiteit en Inclusie

De Haagse Hogeschool