EDIC Lunchlezing 6: Burgerconferentie over de toekomst van de EU: hoe kun jij meedoen?

EU_logo_03

In het kort

Datum:

15 april 2021

Tijd:

12:15 - 13:15

Locatie:

Online

Op 10 maart 2021 werd het startshot gegeven voor een tweejaarlijkse burgerconferentie over de toekomst van Europa − een idee dat twee jaar geleden door de Franse president Emmanuel Macron werd gelanceerd en dat Ursula von der Leyen (voorzitter van de Europese Commissie) overnam. De uitvoering was eigenlijk eerder gepland, maar door onenigheid én door de coronacrisis ontstond er wat vertraging.

Nu komt het er alsnog van: twee jaar lang kunnen burgers meedenken en zich uitspreken over wat er volgens hen moet veranderen aan de EU en welke onderwerpen zij voor de komende tien tot twintig jaar belangrijk vinden. Dat kan via debatten, burgerfora en online consultaties.

Maar hoe werkt dat precies? Hoe kun je meedoen? En wat gebeurt er na afloop met de resultaten?

Onze Europa-experts gaan hierover met elkaar in gesprek, en aan het einde van deze lunchlezing weet je meer over de rol van deze burgerconferentie en weet je ook hoe jij kunt bijdragen aan de discussie over de toekomst van Europa!

Inleiding door Dr. Mendeltje van Keulen (Lector ‘The Changing role of Europe’, Haagse Hogeschool), met sprekers Josje van der Ridder (wetenschappelijk medewerker Sociaal Cultureel Planbureau) en Bert van Slooten (voormalig NOS-correspondent Brussel).

Aanmelden via het formulier.