Onderzoekslunch: Human Factors in Cybersecurity Lab

Onderzoekslunch

In het kort

Datum:

25 oktober 2021

Tijd:

12:00 - 13:30

Locatie:

Innovation Playground, Haagse Hogeschool (Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag)

Voertaal:

NL

Inclusief demonstratie van virtueel platform

Let op: de sessie is alleen fysiek te volgen, niet online. 
Aanmelden: via m.j.vergeer@hhs.nl

Het kenniscentrum Cyber Security nodigt collega’s en relaties van harte uit voor deze onderzoekslunch, verzorgd door Rick van der Kleij (Haagse Hogeschool) en Dennie Bastiaan (Tellick)

Achtergrond: als hackers zich richten op de menselijke factor

Hackersgroepen weten bedrijfsprocessen steeds vaker te verstoren. Wat doe je daartegen? Cybersecurity draait om technologie, processen en mensen. Hackers weten dat zij zich moeten richten op de factor mens als de technologie op orde is. Het menselijk gedrag staat dan ook vaak aan de basis van een geslaagde aanval. 

Om onderzoek te doen naar de menselijke aspecten van cyberveiligheid, heeft het Centre of Expertise Cyber Security op 1 september jl. het Human factors in cybersecurity lab geopend in de Dutch Innovation Factory (DIF).

Wat kan je verwachten van deze sessie?

In deze onderzoekslunch geven Rick van der Klei en Dennie Bastiaan een presentatie van het Human Factors lab. Tevens demonstreren zij het virtuele platform waarmee toegepast onderzoek kan worden gedaan in de praktijk. 

We zijn erg benieuwd naar je mening over onze nieuwe onderzoeksfaciliteit en zien je graag bij onze lunch op 25 oktober in de Innovation Playground !