Onderzoekslunch: CarE, het netwerk voor Nederlands Caraïbische studenten

Tijd:

Locatie:

Online

Ze wonen in Nederland, maar wel 8.000 kilometer ver. Sneeuw zien ze vaak voor het eerst en Nederland voelt heel anders aan dan hun vertrouwde eiland. Veel Caribische studenten lopen aan tegen cultuur- en taalproblemen. De CarE Community op De Haagse Hogeschool biedt deze studenten een steuntje in de rug.

Met voorlichtingsbijeenkomsten over bijvoorbeeld geldzaken en sociale activiteiten zoals een game night vinden veel studenten uit de ABC-landen een warm welkom en raken ze sneller wegwijs in het onderwijssysteem van De Haagse. CarE is meer dan een empoweringsproject. Het heeft bij het lectoraat Inclusive Education tot onderzoek geleid naar thema’s als sense of belonging, studiesucces en sociaal succes onder Caribisch-Nederlandse studenten, om inzicht te krijgen in hoe CarE hieraan kan bijdragen. Onderzoeker Cateleine de Jong, lectoraat Inclusive Education, ontving in 2020 voor dit onderzoek een Comeniusbeurs.

Onderzoek en bevindingen

Tijdens de onderzoekslunch vertelt Cateleine onder andere over het doel en de werkwijze van de CarE Community, de stand van zaken van het onderzoek (met name de sociaal emotionele factoren bij CarE) en over de recente studiereis naar Aruba, Bonaire en Curaçao. Na afloop van de presentatie kun je vragen stellen.

We hopen je online te ontmoeten bij deze onderzoekslunch! Je kunt de meeting online volgen:

Click here to join the meeting