Online lancering boek ‘Leer Bewegen!’

Online lancering boek Leer Bewegen

In het kort

Datum:

23 november 2021

Tijd:

16:00 - 17:00

Locatie:

Online

Hoe help als beweegprofessional kinderen bij het leren bewegen? Waar moet je beginnen? Hoe geef je op een goede manier feedback of instructie? Geert Savelsbergh, hoogleraar sport en jeugd van de Vrije Universiteit Amsterdam, en Joris Hoeboer, onderzoeker bij het lectoraat Gezonde Leefstijl in een Stimulerende omgeving, krijgen deze en soortgelijke vragen dagelijks. Ze schreven er een boek over (vol met praktische tips): ‘Leer bewegen!’. Je kunt je nu aanmelden voor de online boeklancering op 23 november.

Uit onderzoek blijkt dat een goed opgeleide docent/trainer cruciaal is voor het leren bewegen. Het gaat dan niet alleen om kennis op het gebied van motorisch leren en motorische ontwikkeling, maar ook om het op een goede manier toepassen van die kennis in de lessen. 

Praktische voorbeelden

In ‘Leer bewegen’ vind je interessante en wetenschappelijke inzichten, vertaald naar een praktisch handvatten voor beweegprofessionals zoals de docent Lichamelijke Opvoeding, de buurtsportcoach of trainer bij een sportvereniging. Aan de hand van veel praktische voorbeelden leggende onderzoekers je uit wat jij als beweegprofessional kunt doen om het motorische ontwikkelproces van kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. 

Presentatie boek

Tijdens de online boeklancering bespreken de auteurs van ‘Leer bewegen’ manieren om de motoriek te verbeteren en geven zij hun visie op het thema ‘Vaardig in bewegen’. Na afloop kun je vragen stellen aan Geert en Joris. 

Aanmelden

Ben jij een LO-docent, fysiotherapeut, buurtsportcoach of verenigingstrainer. Kortom een echte beweegprofessional? Schrijf je dan vandaag nog in via deze link.