Lunchlezing: Niet meer maar betere gesprekken! Over de gesprekken tussen burgers en ambtenaren

gesprekkenburgersambtenaren-min

In het kort

Datum:

28 maart 2022

Tijd:

12:00 - 13:30

Steeds vaker wordt beleid in samenspraak of samenwerking met burgers ontwikkeld en uitgevoerd. Vooral in gemeenten worden veel participatieprocessen georganiseerd. En of het nu gaat om de herinrichting van een speeltuintje of de komst van een windmolenpark, er zijn vaak verschillende opvattingen over het probleem en mogelijke oplossingen. Gesprekken - offline of online – tussen burgers, ambtenaren en andere betrokkenen vormen een belangrijk onderdeel van participatieprocessen.

In deze lunchlezing deelt Christine Bleijenberg een aantal inzichten uit haar promotieonderzoek naar de betekenis van gesprekken voor het verloop van lokale participatieprocessen.

Een constructief gesprek tussen burgers en overheid komt niet vanzelf tot stand. Wat zijn de uitgangspunten voor constructieve gesprekken tussen burgers en overheid? Wat betekenen de inzichten uit haar onderzoek voor de initiatiefnemers van participatie?

Christine Bleijenberg is 1 december 2021 gestart als Associate lector Urban Governance binnen het lectoraat Public Governance. Aan de Haagse Hogeschool zal ze de inzichten uit haar onderzoek verder door ontwikkelen en ontsluiten voor de praktijk en het onderwijs.

Datum:             Maandag 28 maart 2022

Tijd:                   12.00-13.30 uur (vanaf 12.00: inloop/lunch, 12.15: start presentatie)

Locatie:           Innovation Playground, Haagse Hogeschool (Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag)

Sprekers:          Christine Bleijenberg, Associate Lector Urban Governance, verbonden aan het kenniscentrum GUTs 

Voertaal:          Nederlands

Voor meer informatie: guts@hhs.nl