Onderzoekslunch: Hoe kan het businessonderwijs een plek geven aan ‘omgaan met onzekerheid’

event marjolijn-min

In het kort

Datum:

5 april 2022

Tijd:

12:00 - 13:30

Locatie:

Theaterruimte OVK10 (Den Haag)

Als performancekunstenaar kent Marjolijn Zwakman onzekerheid niet als een abstract gegeven dat 'weg gemanaged' moet worden, maar als een vitale staat van zijn en een vanzelfsprekende startfase van het creatieve proces. In deze onderzoekslunch verkent ze met lector Jacco van Uden én jou hoe je informatie uit je lijf kan waarnemen en kan inzetten in relatie tot een (professioneel) vraagstuk waar onzekerheid een rol in speelt. Onder begeleiding van livemuziek van Freek Zwanenberg.

Marjolijn doet bij het lectoraat Change Management praktijkonderzoek naar hoe ‘onzekerheidsvaardigheid’ een plek kan vinden in het businessonderwijs. Welke ontwerpen, begeleiding en voorwaarden zijn daarvoor nodig? Zekerheid associëren we al snel met het kundig analyseren van een situatie: zekerheid hebben door 'te weten hoe het zit'. Hoe zou het zijn om naast de vaardigheid van 'het analyseren', gericht op wat we buiten ons waarnemen, ook vaardig te worden in ‘onzeker zijn’? En kan onzekerheid niet juist een bron van innovatie zijn? Marjolijn werkt met business-studenten in de context van de minor Artful Business Creations (ABC). En ze ontwikkelt een workshop Onzekerheidsvaardigheid met docenten en managers werkzaam in businessonderwijs. Dit onderzoek maakt deel uit van het initiatief Reshaping Business Education.

Sinds 2013 werkt Marjolijn Zwakman als performancekunstenaar binnen instellingen en bedrijven zoals ING, Altrecht GGZ, de Politie Midden Nederland.

Meer lezen over het onderzoek van Marjolijn?
https://lectoraatchangemanagement.nl/2022/01/13/essay-3-onzekerheidsvaardigheid-de-kwetsbaarheid-van-niet-weten/

Onderwerp: Hoe kan het businessonderwijs een plek geven aan ‘omgaan met onzekerheid’
Spreker: Marjolijn Zwakman, onderzoeker bij het lectoraat Change Management
Wanneer: 5 april 2022
Inloop: 12.00 uur (fysiek met lunch)
Presentatie: 12:15 uur - 13:30 uur
Locatie: Theaterruimte OVK10 (Den Haag) na de hoofdingang langs het café direct met de trappen naar beneden

Voor aanmelden, graag mailen naar: m.hillen@hhs.nl

We zien je graag op 5 april!
Vriendelijke groet, Namens het DOF team