Themabijeenkomst Fotonica voor Agri&Food

R±ozenbottles

In het kort

Datum:

7 april 2022

Tijd:

16:15 - 21:00

Locatie:

Vestiging Delft

Welke kansen en mogelijkheden biedt optische technologie voor de agri&food sector? Welke rol spelen data science en artificial intelligence hierin? En in hoeverre matchen de technische mogelijkheden met de behoeftes vanuit de sector. Hierover gaan we graag in gesprek tijdens de themabijeenkomst ‘Fotonica voor agri&food’ die wij op donderdag 7 april 2022 organiseren voor technologieontwikkelaars, onderzoekers & docenten, eindgebruikers en andere geïnteresseerden.

De digitalisering van de agri&food sector is in volle gang en een belangrijke stap richting duurzame productie van gezond en veilig voedsel. Optische sensoren spelen een grote rol bij het verzamelen van data die hiervoor nodig zijn. Denk aan het meten van de groei van een gewas met een camera, het eiwitgehalte in melk met spectroscopie, of de rijpheid van een tomaat door een kleurmeting te doen.

We staan hiermee nog aan het begin: de ontwikkeling en miniaturisatie van (on-chip) geavanceerde optische sensoren is in volle gang, wat grootschalige toepassing in de agri&food sector mogelijk zal maken. De sleuteltechnologieën Fotonica en Digitale Technologie gaan hierbij hand in hand: optisch verkregen meetdata worden vertaald naar bruikbare informatie door inzet van machine learning en artificial intelligence.

We hebben een programma ingericht met interactieve onderdelen en een plenair gedeelte met interessante sprekers. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Programma

16.15 – 16.45 uur  Inloop
16.45 – 16:50 uur Welkom door Nellie van de Griend – directeur faculteit Technologie, Innovatie & Samenleving van De Haagse Hogeschool
16:50 – 18.00 uur Sprekers:
  • Fotonica ‘van boer tot bord’: optische technologie voor verduurzaming van de voedselproductie Steven van den Berg – Lectoraat Fotonica De Haagse Hogeschool
  • Optische sensoren in de zuivelindustrie - Emo van Halsema – Lely & DataMole
  • Fotonica voor het meten van planteigenschappen en ziekten Gerrit Polder - WUR
18.00 – 18.45 uur  Food for thought + expositie projecten
18.45 – 20.00 uur Breakout-sessies (2x 35 min, 5 min wisseltijd) 
  • Sessie I: Fotonische sensoren voor agri&food
  • Sessie II: Fotonica en machine learning voor agri&food
  • Sessie III: Optisch meten van gewasgroei
20.00 – 20.15 uur Wrap-up

 

20.15 – 21.00 uur Netwerkborrel + expositie projecten

 
Er zijn 3 parallelle break-out sessies die ieder 2x worden gehouden. Bij binnenkomst kunt u aangeven aan welke 2 sessies u wilt deelnemen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het lectoraat Fotonica van De Haagse Hogeschool, in samenwerking met het lectoraat Smart Sensor Systems, WUR, Lely, perClass, Quantified en het kenniscentrum Digital Operations & Finance.

Locatie

De Haagse Hogeschool
Rotterdamseweg 137
2628 AL Delft

Aanmelden

Via dit aanmeldformulier kunt u zich aanmelden t/m 31 maart. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Voor aanmelding na deze datum of als u uw deelname wilt annuleren kunt u contact opnemen met Merel Hillen (m.hillen@hhs.nl). Wij hopen u op 7 april te mogen begroeten.