De Invictus Games en de Haagse – I am the master of my fate, I am the captain of my soul

Invictus Games logo

In het kort

Datum:

16 mei 2022

Tijd:

12:00 - 13:30

Locatie:

Innovation Playground

Onderzoekslunch Kenniscentrum Health Innovation

Van 16 t/m 22 april vonden de Invictus Games plaats in en rondom de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De Invictus Games zijn een internationaal sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen. Met meer dan 500 deelnemers uit 20 landen was het een waar internationaal sportspektakel. 

Tijdens deze onderzoekslunch nemen wij je mee in het verhaal achter de Invictus Games en de rol die de Haagse Hogeschool daarin had. Zo geven we je een inkijkje in het rolstoelonderzoek waarmee het lectoraat Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport zich bezighoudt. Daarnaast kom je meer te weten over de invloed van de Invictus Games op de buurtbewoners, dankzij onderzoek van het lectoraat Impact of Sport. Tenslotte krijg je de kans om zelf je rolstoelprestaties te testen met behulp van sensoren en een mobiele app.  

Sprekers:

  • Melle van Dilgt, onderzoeker bij het lectoraat Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport
  • En andere onderzoekers van het kenniscentrum Health Innovation

Datum:               maandag 16 mei 2022

Tijd:                     12:30-13:30 uur, inloop vanaf 12:00uur

Taal:                    Nederlands

Locatie:              Innovation Playground

Ben je benieuwd naar de rol van de Haagse op het gebied van aangepast sporten en tijdens de Invictus Games? Je bent van harte uitgenodigd om deze onderzoekslunch, georganiseerd door Kenniscentrum Health Innovation, bij te wonen en na afloop je vragen te stellen.

Je kunt je aanmelden door te mailen naar healthinnovation@hhs.nl.