“Inner courtyard or backyard, neighbours, or friends? The future of Serbia’s foreign policy and European Integration”

Event poster

In het kort

Datum:

14 juni 2022

Tijd:

18:00 - 19:00

Meld je aan via deze link

Servië ligt op slechts 1922 km van Den Haag. Het voelt alsof het Westen en Oosten samenkomen. Maar hoe dicht staan ze politiek dicht bij elkaar? Het is geen geheim dat verandering in Servië noodzakelijk is om het land tot de Europese Unie toe te laten. Het volk van Servië is massaal de straten opgegaan om meer democratie te eisen, maar niet alle burgerbewegingen waren pro-democratisch.

Politiek gezien heeft de regering een nauwe relatie met Rusland onderhouden, terwijl de samenwerking met China van economie tot technologie is gestimuleerd.

Servië staat op een kruispunt. De toekomst van het buitenlands beleid van dit land blijft een grote vraag. Dit zal het onderwerp zijn van osn evenement in samenwerking met The Humanity Hub, op 14 juni om 18u.

Tijdens het evenement gaan we in gesprek met praktijkexperts, onze gastsprekers zijn:
Ksenija Milenkovic, ambassadeur van Servië in Nederland, Milos Labovic, Public Affairs en EU Affairs Specialist en lobbyist Natasja Nikolic-Brankovic politicoloog, onderzoeker en docent Europese Zaken voor verschillende instellingen in Nederland.

De sessie wordt gemodereerd door Tamara Petrovic, student European Studies aan de Haagse Hogeschool. Een inleidend welkom wordt gegeven door Mendeltje van Keulen, Lector van het lectoraat Changing Role of Europe aan de Haagse Hogeschool.

Kom je ook? Wij heten u welkom op dinsdag 14 juni,  17:15. Voorafgaand het evenement is er een klein buffet met eten en drinken beschikbaar voor geregistreerde gasten. U kunt zich aanmelden voor het evenement via dit formulier.

Dit evenement wordt georganiseerd door de onderzoeksgroep Changing Role of Europe (European Impact Hub) van de Haagse Hogeschool.