30 jaar De Haagse Hogeschool

Let’s change. You. Us. The world. Dat doet De Haagse Hogeschool al 30 jaar. Vanaf de oprichting op 1 september 1987 heeft De Haagse zich ontwikkeld van 15 hbo-instellingen naar de meest diverse en internationaal georiënteerde hogeschool van Nederland met ruim 26.000 studenten van meer dan 140 nationaliteiten. Jaarlijks leveren we zo’n 3000 unieke wereldburgers af, grenzeloos denkende mensen, die stevig in hun schoenen staan en zo uit eigen overtuiging de wereld tegemoet treden. Een deel van onze 75.000 alumni woont en werkt nog steeds in de Haagse regio en 15 % woont in het buitenland.

We zijn een UNESCO-hogeschool waarvan de thema’s ‘Vrede en mensenrechten’, ‘intercultureel leren’, ‘wereldburgerschap’ en ‘duurzaamheid’ bij ons hoog op de agenda staan.  We hebben vier vestigingen: Den Haag, Delft, Zoetermeer en de spiksplinternieuwe Sportcampus Zuiderpark. Op dit alles zijn we trots.

Op deze pagina vind je alles over onze activiteiten. Maar ook over de geschiedenis van De Haagse Hogeschool. Met foto's, filmpjes, verhalen en nog veel meer. Leuk als je zoveel mogelijk verhalen en foto’s met ons deelt!  #30jaarHHS @dehaagse

 

30 jaar De Haagse Hogeschool in 6 minuten

Visiting Old Friends 21 april 2018

Als laatste in een serie feestelijkheden ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de hogeschool, organiseerden we op zaterdag 21 april 2018 Visiting Old Friends, een terugkomdag voor alumni en (oud-) medewerkers. Het was een middag van ontmoeten, terugblikken en vooruitkijken. Een moment waarop de hogeschool en haar opleidingen zich presenteerden om samen met hun oud-studenten en voormalig personeel de mogelijkheden voor (hernieuwde) samenwerking te verkennen. Lees meer.

Connected 2018 – the aftermovie 23 februari 2018

Op vrijdag 23 februari vond de derde editie van Connected festival plaats, hét studenten- en medewerkersfeest van De Haagse Hogeschool. 2.500 bezoekers, dus gezellig druk. Met voor ieder wat wils.

Het Connected festival, georganiseerd door studenten van verschillende opleidingen en ACKU, stond in het teken van het 30-jarig bestaan van de hogeschool. Naast terugkijken was het festival gericht op verbinding en op de toekomst. Het hogeschoolgebouw onderging een complete metamorfose tot uitgaanslocatie. Met grote projectieschermen en robots. Met EDM muziek en DJ’s zoals Julian Jordan en Mike Williams. Verder was er een echte urban jungle met gave jungle elementen. En studentenverenigingen Pelargos, INTAC, HSV en InterAccess creëerden een sociëteitssfeer met het thema 'welkom in de soos' met echte meezingers en carnavalskrakers.

Connected 2018

Netwerkdiner 28 september 2017

Samen sterk voor wereldburgers

Ontmoetingen, verbindingen en toekomstplannen. Dat is het netwerkdiner van De Haagse Hogeschool op donderdag 28 september in een notendop. Maar liefst 180 mensen die veel voor De Haagse betekenen waren aanwezig. Van burgemeesters tot docenten en van CEO’s tot studenten. Samen stonden ze stil bij de 30e verjaardag van de hogeschool. Met food for thought en mooie gesprekken.  Lees meer.

Sfeerimpressie netwerkdiner 28 september 2017