Header - Visiting Old Friends - 2018

Visiting Old Friends

De alumni- en (oud)-medewerkersdag

Op zaterdag 21 april 2018 willen ons 30-jarig bestaan graag met jou vieren. Samen met alumni, oud-medewerkers en huidig personeel zullen we stil staan bij wat de hogeschool de afgelopen 30 jaar heeft betekend voor haar studenten en de samenleving. Visiting Old Friends wordt een dag van ontmoeten, herinneringen ophalen en vooruitkijken.

Wat gaan we doen?

We starten om 14.00 uur met een plenaire talkshow in de Aula, waar een aantal tafelgasten ingaan op heden, verleden en toekomst van de hogeschool. De gasten zijn afkomstig uit de wereld van de politiek, sport, ondernemerschap, en onderwijs en onderzoek en hebben allen een relatie met De Haagse. Tafelgasten zijn o.a. Esther de Lange (europarlementiër en alumna HEBO/European Studies), Niels Beekhuizen (ondernemer/bierbrouwer en alumnus Process & Food Technology), Christine de Lille (lector Innovation Networks), Hans Tromp (oud-medewerker van het eerste uur).

Sprekers - 30jaar - VOF

Vanaf 15.15 ben je vervolgens welkom om tijdens twee workshoprondes kennis te nemen van wat de opleidingen van jouw oude hogeschool op dit moment te bieden hebben. Dat kan een workshop zijn die door je eigen opleiding verzorgd wordt, maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat je het leuk vindt om eens over de schutting bij de buren te kijken! In ieder geval is er naast het inhoudelijk aanbod ook voldoende gelegenheid om oude klasgenoten en collega’s te ontmoeten!

Tenslotte is van 17.15 tot 19.00 uur is iedereen welkom voor een centrale (netwerk)borrel + afsluiting in het Atrium van de Hogeschool.

Programma:

13.00 – 14.00              Inloop, badges ophalen, koffie & thee

14.00 – 15.00              Plenaire opening en talkshow in de Aula

15.15 – 17.15              Workshops en ontmoeting bij de eigen faculteit/opleiding

17.15 – 19.00              Plenaire (netwerk)borrel, hapje en afsluiting

Kaarten:

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is deelname aan dit evenement gratis voor alle deelnemers. Dit dankzij de bijdrages van The Lighthouse, (het centrum voor cultuur en debat van De Haagse Hogeschool) en twee bedrijven van HHs-alumni (coachingsbureau NLP-NU en biermerk Crooked Spider).

We hebben maximaal plaats voor 750 gasten, dus meld je snel aan! Let op: je kunt slechts 1 kaartje per persoon bestellen, en het event is exclusief voor alumni, oud-medewerkers en huidig personeel. Ook afgestudeerden en oud-medewerkers van de 15 voorlopers van de HHs zijn van harte wellkom!

Bestel hier je entreebewijs!

Locatie: Visiting Old Friends zal in zijn geheel plaatsvinden op de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75 in Den Haag. Dit is inclusief de programmering van de opleidingen die gehuisvest zijn op de overige drie vestigingen (Sportcampus, Delft, Zoetermeer).

Contact: 30jaar@hhs.nl

Workshops

 

Professionele Oordeelsvorming

Een accountant moet zich aan veel regels en beroepsvoorschriften houden. Maar als de accountant zich afvraagt wat hij of zij precies moet doen, luidt het antwoord: professionele oordeelsvorming. Of er bijvoorbeeld voldoende controle-informatie is, wordt overgelaten aan dat professionele oordeel.
Door de meeste accountants wordt het professionele oordeel vrij onproblematisch bekeken. Het is gewoon je gezonde verstand gebruiken. Hedendaags onderzoek toont aan dat het gezonde verstand, ook van accountants, niet altijd zo gezond is en enkele voorspelbare afwijkingen vertoont. In de lezing wordt op deze voorspelbare afwijkingen ingegaan. En nog aardiger: je kunt deze afwijkingen zelf ervaren aan de hand van enkele experimenten die zullen worden gehouden. Spreker Koert Meijs is momenteel bezig aan een proefschrift over het professionele oordeel van de accountant.

Verzorgd door: Accountancy
Taal: NL

Het thuisgevoel in Verpleeghuizen

Verhuizen naar een verpleeghuis  is veelal een emotioneel ingrijpende gebeurtenis die om een groot aanpassingsvermogen van nieuwe bewoners en hun sociale omgeving vraagt. Een van de uitdagingen voor zorgorganisaties is om te zorgen dat bewoners zich ondanks alles thuis voelen in het verpleeghuis. De vraag is welke factoren dit thuisgevoel beïnvloeden? In deze workshop gaan we nader in op de  15 factoren die van belang zijn. Deze factoren kunnen worden onderverdeeld in psychologische-, sociale- en omgevingsfactoren. In de workshop leer je tevens om de factoren die voor verpleeghuizen gelden te vertalen naar je eigen woonsituatie.
Verzorgd door: Faculteit Social Work & Educatie
Taal: NL

First steps in facilitating an inclusive working environment

Diversity and inclusion are common buzzwords these days. Beyond being buzzwords people show genuine interest in wanting to learn more about creating inclusive environments where everyone feels welcome, appreciated and supported.  We know we want to do
it differently, but how?  In this session participants will engage in practical activities to learn about the first basic steps to do so.  Whether the interaction is based on individual interaction or with groups, the learned skill will be applicable to both.
Hosted by: Faculty of Social Work & Education
Language: ENG

Bursting the filterbubble

Description follows
Hosted by: User Experience Design                               
Language: ENG

Nieuwsgierigheid 

Beschrijving: volgt
Verzorgd door: Communication and Multimedia Design
Taal: NL

Smart cities in 2030 

Description follows

Hosted by: User Experience Design                                 
Language: ENG

Lego Scrum

Beschrijving: volgt
Verzorgd door: Communication and Multimedia Design
Taal: NL

Data-visualisatie: Wat kan natuurfotografie ons hierover leren?

Data-analyse (o.a. in de accountantscontrole) is ‘hot’ en hiermee ook het visualiseren van data. Maar welke principes kun je hanteren bij het visualiseren van data? En met welke valkuilen gaat dit gepaard? In deze sessie worden een aantal principes voor en valkuilen van data-visualisatie uiteen gezet, waarbij één en ander wordt geïllustreerd aan de hand van natuurfoto’s.
Verzorgd door: Accountancy
Taal: NL

Van (big) data naar waardevolle informatie

Data analyse is hot. Veel wordt gepubliceerd en gediscussieerd over hedendaagse analysetechnieken. In publicaties gaat het over begrippen als Machine Learning, Deep Learning en Neural Networks. Een leek op deze vakgebieden loopt het risico al snel door de bomen het bos niet meer te zien. In deze workshop wordt ingegaan op wat er zoal gebeurt op het gebied van (big) data analyse. Daarnaast wordt een idee gegeven van wat met relatief eenvoudige data-analyse technieken al mogelijk is om waarde uit bedrijfsinformatie te genereren.  Dit wordt geïllustreerd met opdrachten die door studenten van de data opleidingen van de Academie voor Masters en Professional Courses van De Haagse Hogeschool zijn uitgevoerd.
Verzorgd door: Masters & Professional Courses (M&PC)
Taal:  NL

Organisatieverandering - Veranderen binnen organisaties gaat ook over jou! 

Veranderen binnen organisaties gaat ook over jou. Als je de ander in beweging wil krijgen, vraagt dit om beweging bij je zelf. Professioneel organisatie- en teamcoach Lisette Hospers laat je ervaren hoe je de ander verleidt om in de verandering mee te gaan. Vragen die daarbij aan de orde zullen komen, zijn: Hoe krijg ik een verandering voor elkaar? Hoe krijg ik de ander in beweging voor mijn doel? Professioneel veranderen: wat kan organisatiecoaching betekenen in een veranderingsproces? 

Verzorgd door:  Masters & Professional Courses (M&PC)

Taal:  NL

Change management in the public sector

Change management is an actual theme in many public organizations. We will discuss the latest findings and trends in the field of change management in the public sector with the participants of the workshop. What are the do’s and don’ts? What makes management of change in the public sector often so complicated? 

Hosted by: Bestuurskunde & Overheidsmanagement (formally known as Beleid, Bestuur & Management), International Public Management (IPM)
Language: ENG

Professional roles in the public sector: what type of professional are you? 

What makes you really tick in your work in the public sector? When are you proud or satisfied in your daily work? What are your main professional activities? Based on these questions, you will discover what type of public professional you are. We present a model of professional roles in the public sector that serves as a reflection instrument and that can also be used in organizations for e.g. forming teams. From the program’s perspective, we are interested in the professional roles our alumni prefer and how the program may support these roles in the future.
Hosted by: Bestuurskunde & Overheidsmanagement (voorheen Beleid, Bestuur & Management), International Public Management (IPM)
Language:  ENG

Social gathering IFMC 

This first reunion for IFMC will provide you the chance to reconnect with your former classmates and the ideal opportunity to meet like-minded alumni working in a range of fields and industries. We hope to see you on the 21st of April!
Hosted by: International Financial Management & Control (IFMC)
Language:  ENG 

Gastvrijheid in retail: verbinding op de werkvloer

Heb je je medewerkers al eens gevraagd waarom ze voor jou willen werken en waarom het voor hen de moeite waard is om iedere dag naar het werk te gaan? Informeer je regelmatig bij je klanten waarom ze graag bij jou komen winkelen?
Retail bedrijven is een dynamische en uitdagende business; het inkopen van de juiste artikelen, je winkelformule aan laten sluiten bij de laatste trends en het aantrekken en behouden van gemotiveerde medewerkers en enthousiaste klanten. Met name de laatste uitdaging houdt veel ondernemers bezig. Het antwoord hierop is om medewerkers en klanten centraal te zetten binnen jouw organisatie. Het is een strategische keuze die je maakt wanneer je ervan overtuigd bent dat een ‘welcoming culture’ leidt tot een duurzame en gezonde bedrijfsvoering met blije, tevreden en loyale medewerkers en klanten. Als je wilt weten hoe je deze ‘welcoming culture’ binnen jouw organisatie kunt realiseren, meld je dan aan voor deze workshop. 
Verzorgd door: Small Business & Retail Management (SBRM)
Taal:  NL

Ondernemerschap na SBRM 

Small Business & Retail Management alumni en (student-)ondernemers gaan met elkaar in gesprek over valkuilen, waar liep je tegen aan, hoe kun je elkaar verder helpen, welke kennis heb je nodig en wat zijn de grootste eye openers van het ondernemerschap? Wil je ondernemen, ben je aan het ondernemen of heb je ondernomen? Deze workshop wordt verzorgd door Edwin Muntjewerff en andere ondernemers die bij ons gestudeerd hebben.
Verzorgd door: Small Business & Retail Management (SBRM)
Taal: NL

Blockchain en bitcoins: onderwijsontwikkeling afgelopen jaar 

In deze workshop wordt ingegaan op hoe de opleiding Bedrijfseconomie vorm heeft gegeven aan dit onderwerp. Tevens wordt de discussie gestart of er bij alumni behoefte is aan een module blockchain verzorgd door de opleiding BE. Voor wie? Alumni die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp en zich graag op dit gebied in de toekomst willen bijscholen.
Verzorgd door: Bedrijfseconomie (BE)
Taal: NL

Financiële Dienstverlening nu en in de toekomst voor ondernemers 

Antoinette Dijkhuizen geeft een korte inleiding van haar koers die zij nu al aan het zetten is om future proof te zijn. Vervolgens wordt een discussie gestart hoe alumni met een eigen kantoor elkaar kunnen helpen door een platform binnen het alumninetwerk Bedrijfseconomie (per 01-09-2018 Finance & Control) te starten waar ondernemers (lees alumni ondernemers), docenten en studenten kennis kunnen delen en elkaar kunnen helpen.
Verzorgd door: Bedrijfseconomie (BE)
Taal: NL

De controller in de toekomst 

In deze workshop gaan Jolanda van der Steen van Financials For Financials en BE-docente Eveline Kapteijn-Kruijswijk met alumni in gesprek over de mogelijkheden om binnen de alumnigroep van Bedrijfseconomie een platform op te zetten voor BE-alumni met als doel kennis delen en samenwerken.
Verzorgd door: Bedrijfseconomie (BE)
Taal: NL

 European Studies: Then and Now

Current ES students and alumni share what ES was and is in interactive workshop sessions
Hosted by: European Studies (HEBO)
Language: ENG
 

The Future of the EU

Q&A with ES alumnus Marijn Verhees, policy advisor at the European Parliament

Moderator: Leander Cingöz, alumnus, Master student European Union Studies at Leiden University

Hosted by: European Studies (HEBO)
Language: ENG

 

 

Datavisualisatie en natuurfotografie: een logische combinatie?

Omschrijving: volgt
Verzorgd door: Accountancy
Taal:  NL

Professionele oordeelsvorming

Omschrijving: volgt
Verzorgd door: Accountancy
Taal: NL

Hoe kun je jezelf vernieuwen?

Door globalisering en digitalisering veranderen en verdwijnen banen en komen er nieuwe banen voor in de plaats (McKinsey, 2017). Dat vraagt van professionals dat ze anticiperen op ontwikkelingen in de arbeidsmarkt door kansen te zien en deze te verzilveren. In de onderzoeksliteratuur staan professionals die dit goed kunnen te boek als 'flexperts' (Frie, Potting, Sjoer & Van der Heijden, submitted). Flexperts zien mogelijkheden om hun expertise in een andere context van waarde te laten zijn, en weten hoe zij dit kunnen realiseren. In deze workshop helpen we je om inzicht te krijgen in hoeverre jij een flexpert bent.
Verzorgd door: Human Resource Management (voorheen Personeel en Arbeid / Personeelswerk)
Taal:  NL

De Facilitaire Escaperoom, wie durft het aan? 

Laat je met enkele mede-FM Alumni opsluiten in de Facilitaire Escaperoom en tracht te ontsnappen in maximaal 40 minuten….. alles hangt af van samenwerking. Om te ontsnappen moeten antwoorden gegeven worden op pittige facilitaire vraagstukken. En je strijd daarbij ook nog tegen eens tegen een ander team. Wie is er als eerste uit?..

Deze workshop is voor iedereen die onder hoogspanning wil samenwerken.

Verzorgd door: Facility Management (voorheen Facilitaire Dienstverlening / THW)
Taal: NL

Ikigai, waar kom jij je bed voor uit?

Ikigai is Japans en valt te vertalen met: de reden die je doet opstaan ’s ochtends. Een workshop, waarmee je voor jezelf kunt bepalen wat jouw drijft als je bezig bent met je vak: is het alleen een beroep of is het meer? Is het een roeping, je passie, of voelt het bijna als een missie? Het kan… En wat als die vier allemaal samenvallen: Ikigai. Dat zou mooi zijn…. Pas op! Misschien ga je wel op zoek naar ander werk na deze workshop.

Verzorgd door: Facility Management (voorveen Facilitaire Dienstverlening / THW)
Taal: NL

Lezing en rondleiding door het gebouw van De Haagse Hogeschool

Verzorgd door: PRO Architecten
Taal: NL