Innovatietop komt naar Den Haag

De How To Get There Summit, geïnitieerd door Minister Kamp en Neelie Kroes, is dé plek waar innovatief Nederland samenkomt om van elkaar te leren en om zaken te doen met startups/scaleups. Op 17 november vindt dit grootse innovatie evenement plaats op De Haagse Hogeschool waar ruim 2500 innovatieprofessionals, groeiondernemers, investeerders, bestuurders en startups samen sneller innoveren.

innovatietop Wethouder Karsten Klein en Jan Lintsen, bestuurslid van De Haagse Hogeschool, hebben op 1 sept. jl. de How To Get There Summit officieel verwelkomt in Den Haag samen met projectleider Jurgen Nieuwenhuijsen, Commercieel Directeur Erasmus Centre for Entrepreneurship.

Samen Sneller Innoveren

Nederland behoort tot de top van innovatie-ecosystemen wereldwijd. Nederland is praktisch gezien even groot als Silicon Valley, behoort wetenschappelijk tot de wereldtop, is dichtbevolkt met corporates en is door haar geografische ligging de toegangspoort tot Europa. Gevestigde bedrijven snappen dat de vernieuwing niet meer alleen van binnenuit komt. De innovatieve kracht van grote bedrijven is deels afhankelijk van startups die zorgen voor snelheid en wendbaarheid in de manier van innoveren. De How To Get There Summit is geïnitieerd onder vlag van StartupDelta om de wereld van corporates, startups en de innovatiehubs dichter bij elkaar te brengen, slimme verbindingen te maken en dus als ‘single hub’ samen sneller te innoveren. Bezoekers komen hier niet om te presenteren wat ze doen en te luisteren, maar om te investeren in de toekomst van je bedrijf en van het innovatieecosysteem.

Den Haag als innovatiestad

Den Haag, de internationale stad van Vrede en Recht, verwelkomt op 17 november de innovatietop van Nederland. Den Haag is als ‘startup stad’ nog wat onderbelicht. Onterecht, want het heeft een unieke samenstelling van overheden, internationale organisaties, financiële instituten en kennisinstellingen. Juist die samenstelling biedt veel mogelijkheden voor nieuwe bedrijven die zich richten op maatschappelijke innovaties met een internationale impact. Impact City, de innovatiehub van Gemeente Den Haag, heeft als belangrijkste speerpunt het stimuleren van een economie die naast economisch rendement ook inzet op maatschappelijke impact en daarmee op een ondernemende manier een bijdrage levert aan een betere wereld.

Partijen als World Startup Factory, The Hague Security Delta, Stichting Maatschappij en Onderneming, Dutch Centres for Entrepreneurship, New World Campus, InnovationQuarter, MRDH en regionaal investeringsfonds UNIIQ onderstrepen deze missie en hebben zich gevestigd in de stad om startups te ondersteunen en innovaties te realiseren.

De Haagse Hogeschool

De How To Get There (HTGT) Summit vindt plaats in De Haagse Hogeschool, een onderwijsinstelling met veel ervaring in ondernemerschap. De hogeschool zet al jaren in op het opleiden en ondersteunen van ondernemend talent met diverse minoren, lectoraten en een onderzoeksplatform ‘Next Economy’. De Haagse heeft de ambitie te excelleren op het gebied van innovatie en ondernemerschap door het bedrijfsleven hier actief bij te betrekken. Studenten en medewerkers van De Haagse Hogeschool nemen deel aan de programmering van de HTGT Summit en krijgen de kans om kennis te maken met het innovatielandschap in Nederland en nieuwe verbindingen te leggen.

Over de How To Get There Summit

Deelnemers aan de HTGT Summit kunnen in een dag zien, voelen, horen en soms zelfs proeven wat het innovatie-ecosysteem van Nederland hen te bieden heeft. Innovatiehubs van Brainport Eindhoven tot Erasmus Centre for Entrepreneurship en van Kennispark Twente tot YES!Delft etaleren hun faciliteiten en delen hun kennis en kunde. De Nederlandse corporates delen crosssectoraal expertise, succesverhalen en hun meest briljante mislukkingen in diverse breakout sessies met 99 sprekers van o.a. DSM, Nationale Politie, Ahold, Shell, USG, NRC, Vopak en Nederlandse top hoogleraren op ondernemerschap en innovatie zoals Prof. Justin Jansen, Prof. Aard Groen en Prof. Erik Stam. Scaleups gaan samen met nlgroeit op zoek naar de groeiformule en startups doen massaal mee via de Get in the Ring competitie om met investeerders, corporates en ondernemers zaken te doen.

De How To Get There (HTGT) Summit wordt georganiseerd door alle innovatiehubs in Nederland met als hoofdorganisator het Erasmus Centre for Entrepreneurship. De HTGT Summit vindt plaats in Den Haag tijdens de Global Entrepreneurship Week op 17 November 2016. Ga naar www.htgt.nl voor tickets.