Allereerste Europese COIL-conferentie in Den Haag

De Haagse Hogeschool (De HHs) organiseert de eerste Europese conferentie over Collaborative Online International Learning (COIL) op 1 en 2 december 2016. COIL is een wereldwijd netwerk voor internationale samenwerking dat studenten kennis laat maken met intercultureel leren dankzij informatietechnologie.

Hoofdvestiging De Haagse Hogeschool Tijdens de conferentie zijn er allerlei presentaties, workshops en paneldiscussies over het gebruik van COIL-projecten voor de internationalisering van universitaire onderwijsprogramma’s met toonaangevende deskundigen op het gebied van onderwijs en samenwerking of afstand, zoals Darla Deardorff, Rick Arrowood, Robert O’Dowd en COIL-oprichter Jon Rubin.

Collaborative Online International Learning omvat cursussen, projecten en andere ‘virtuele mobiliteitsactiviteiten’ die studenten en docenten uit de hele wereld samenbrengen. Technologie wordt gebruikt om interactieve, internationale leeromgevingen te creëren waarin intercultureel samenwerken en leren centraal staan. 

Deze conferentie is geïnspireerd door het concept van globalisering, de opkomst van de IT, de ontwikkeling van de kenniseconomie en het concept Internationalisation at Home (IaH). Als hogeschool wil De HHs deze ontwikkelingen omarmen en, samen met COIL-deelnemers, vooruitkijken.

COIL-projecten bieden de mogelijkheid tot IaH, een belangrijk thema voor De Haagse Hogeschool, die als trotse partner van het COIL-netwerk al geruime tijd de internationalisering van het hoger onderwijs vooropstelt en heeft toegezegd om COIL in de gehele instelling te integreren. ;

De HHs kijkt uit naar de kans om ideeën uit te wisselen met bestaande COIL-deelnemers en nieuwe geïnteresseerden. Door mensen samen te brengen, hoopt de hogeschool nieuwe projecten en partnerschappen te vormen door onderwijsprofessionals met vergelijkbare of aanvullende interesses aan elkaar te koppelen en door hun de instrumenten te geven die ze nodig hebben om praktische COIL-projecten te creëren voor hun studenten over de hele wereld. 

U aanmelden of meer informatie? Hiervoor kunt u terecht op de website: eurocoilcon.nl 
In geval van vragen kunt u contact opnemen met het COIL-team via: coil@hhs.nl.