How To Get There – De Haagse Hogeschool

Op 17 november stond De Haagse Hogeschool volledig in het teken van Ondernemerschap en Innovatie. De hoofdlocatie van De Haagse was op deze datum het podium voor de How To Get There Summit, dé plek waar het innovatie-ecosysteem van Nederland, corporates, startups en de innovatiehubs, samenkomt om sneller innoveren mogelijk te maken.

Meer dan 3000 deelnemers uit heel Nederland kwamen naar De Haagse om deel te nemen aan  How To Get There (HTGT) Summit. Onder de deelnemers vele startups, maar ook afgevaardigden van grote corporaties en bekende innovatie-hubs. Constantijn van Oranje, Speciaal Gezant voor StartupDelta, opende de HTGT Summit samen met Martin Luxemburg (Directeur van het Erasmus Centre for Entrepreneurship, organisator van de Summit) and Jan Lintsen (lid van het  College van Bestuur van De Haagse Hogeschool).


Samen sneller innoveren

Corporates en startups nemen deel aan de HTGT Summit om elkaar te ontmoeten, om ervaringen te delen en om samen sneller te innoveren. Corporates als EY, KPN, Port of Rotterdam, PwC, Vopak and APM Terminals zochten tijdens de Summit actief naar samenwerking met startups. De Nederlandse innovatie-hubs, van Brainport Eindhoven tot StartupAmsterdam en van Kennispark Twente tot The Hague Impact City, etaleerden hun kennis, expertise en diensten in zogeheten ecosysteem cafes.

“The Summit was all about doing business with startups, which was emphasised by the positive atmosphere. Really everyone in the Netherlands who you should meet as a startup was present. We even had buses with attendees from Gelderland coming to The Hague”, volgens Jurgen Nieuwenhuijsen, projectmanager van de HTGT Summit.

Get in the Ring - Corporates and startups werken samen

Meer dan 350 startups deden mee aan het onderdeel ‘Get in the Ring’. Tijdens de Get in the Ring Matchups gingen startups en corporates op 10 minuten durende speeddates om mogelijke samenwerkingen met corporates en overheden te verkennen. Uit alle deelnemers werden zes finalisten geselecteerd om tijdens de slotshow letterlijk ‘in de ring te stappen’ voor een geïnteresseerd publiek en een driekoppige jury. De jury, bestaande uit de succesvolle Nederlandse tech ondernemers Heleen Dura - Van Oord, Steven Schuurman and Han de Groot verkozen uiteindelijk de startups FreshStrips, Flex-Appeal and Mellon Medical tot winnaars. Deze drie gelukkige startups zullen Nederland vertegenwoordigen tijdens de Global Startup Conference in Singapore in mei 2017.

Over de HTGT Summit

Het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE), expertisecentrum voor ondernemerschap van de Erasmus University Rotterdam, is de hoofdorganisator van de HTGT Summit. Ieder jaar vindt de Summit plaats in een van de regionale innovatiehotspots van Nederland. Dit jaar werd de Summit gehost door De Haagse Hogeschool.

Simone Fredriksz, directeur faculteit Business Finance & Marketing, De Haagse Hogeschool:  “De Haagse Hogeschool zet al sinds jaar en dag sterk in op het thema innoverend ondernemerschap. Het is onze ambitie om thought leader te worden op het gebied van de nieuwe economie. De HTGT Summit sluit daar naadloos op aan.”