4 februari Open Dag bij alle vestigingen van De Haagse Hogeschool

Voor veel middelbare scholieren en mbo-studenten is de periode aangebroken dat ze zich moeten gaan oriënteren op een vervolgopleiding. Om hen een eindje op weg te helpen, is er op zaterdag 4 februari weer een Open Dag bij alle vestigingen van De Haagse Hogeschool. Of je nou al vrjiwel zeker weet wat je wil gaan studeren, of nog volledig blanco bent, voor iedereen is er iets te halen op onze Open Dag.

2. Hulp bij studiekeuze - OpenDag

Het belang van een goede studiekeuze

Het komt helaas nog vaak voor: studenten die wisselen van studie of die afhaken, omdat ze een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt. Daarom is het van groot belang dat jongeren zich bewuster worden van hun talenten, wat hen inspireert/motiveert en wat hun mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt.

Zij moeten een studie kiezen die zo goed mogelijk past bij wie zij zijn! Die past bij hun eigen ontwikkeling, hun talent en hun dromen. Daarom moeten ze zich ook verdiepen in de inhoud van de opleiding en de bijbehorende vakken, niet alleen van het eerste jaar maar van de hele opleiding. Zij moeten zich afvragen wie zij willen zijn en wat voor bijdrage zij willen leveren aan de maatschappij, aan deze wereld, op kleine of grote schaal!

Hoofdvestiging Johanna Westerdijkplein

Daarom organiseert De Haagse Hogeschool op haar hoofdvestiging verschillende activiteiten die aankomend studenten en hun ouders helpen bij het maken van een goede studiekeuze. Zo zijn er presentaties over hoe je een goede studiekeuze maakt, hoe je alles uit een open dag kunt halen, en over studeren aan het hbo in het algemeen – nuttige tips. Er staan studiekeuzeadviseurs bij het Study & Career Centre klaar om aankomende studenten op weg te helpen bij hun keuze. Ook zijn onze internationale en nationale Student Ambassadors aanwezig om vragen te beantwoorden over onze opleidingen en over studeren, al dan niet aan De Haagse Hogeschool. Ook geven zij rondleidingen door het gebouw van De Haagse, dat voor de Open Dag in winterse sferen is gebracht.

Natuurlijk kunnen aankomend studenten kennis maken met de bacheloropleidingen van De Haagse, maar ook met de Masters en Professional Courses. Er zijn presentaties van vrijwel alle opleidingen die De Haagse aanbiedt, en er is doorlopend de mogelijkheid om met docenten en studenten van de diverse opleidingen in gesprek te gaan.

Denk bijvoorbeeld aan de brede bachelor Social Work. Onder deze naam gaan de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Maatschappelijk Werk & Dienstverlening en Cultureel Maatschappelijke Vorming vanaf september 2017 samen verder. Het voordeel van een brede bachelor is dat je in eerste instantie kiest voor een sociale opleiding, zonder dat je specifiek hoeft te weten welke precies. Pas in een later stadium van de opleiding kies je een specialisatie.

De hoofdvestiging van de Haagse Hogeschool vind je aan het Johanna Westerdijkplein 75 te Den Haag, direct achter Station Hollands Spoor. De Open Dag is van 10.00 tot 14.00 uur.

Vestiging Laan van Poot

Geïnteresseerd in een sportopleiding? Kom naar de Open Dag van onze vestiging Laan van Poot. Aankomende studenten kunnen hier kennismaken met de bacheloropleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding (HALO) en Sportkunde (voorheen Sportmanagement). Energieke en enthousiaste studenten en docenten staan de studiekiezers te woord over hoe sportieve ambities in onze hbo-opleidingen vorm krijgen. Ook kunnen zij alles vertellen over de nieuwe driejarige variant speciaal voor vwo’ers International Sport Management.

Ook wordt hier de nieuwe Sportcampus van De Haagse belicht. Vanaf 2017 zullen de sportstudies van De Haagse in Sportcampus Zuiderpark worden gehuisvest. Het nieuwe complex voor sport, onderwijs en bewegen wordt gebouwd op de plaats van het oude ADO voetbalstadion in het Zuiderpark. Naast een breed scala aan sportfaciliteiten voor mbo en hbo wordt Sportcampus Zuiderpark het centrum voor toegepaste kennis, praktijkonderzoek en sportevenementen. Uiteraard komen er ook de nodige sportfaciliteiten, zoals een topsporthal, een beachsporthal, een turnhal, een dubbele breedtesporthal, een danszaal en vier gymzalen.

De vestiging Laan van Poot vind je op de Laan van Poot 363 te Den Haag. Vertegenwoordigers van de sportopleidingen zijn ook aanwezig op de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool.

Vestiging Delft

Geïnteresseerd in techniek? Onze Delftse vestiging, waar een deel van onze technische studies is gehuisvest, is gevestigd op de campus van de TU Delft. Aankomende studenten kunnen hier kennismaken met bacheloropleidingen als Toegepaste Wiskunde, Elektrotechniek, Mechatronica, Technische Bedrijfskunde, Projectleider Techniek (Associate Degree), Technische Natuurkunde en Werktuigbouwkunde.

Gedurende de dag zijn er opleidingspresentaties en doorlopende demonstraties. Zo kunnen de studiekiezers de ‘Learning Labs’ bekijken, thematische broedplaatsen waar studenten praktijk gerelateerde ontwerpopdrachten uitvoeren. Ook kunnen de bezoekers een praatje maken met studenten van verschillende opleidingen die samen met bedrijven werken aan interdisciplinaire projecten. Ook vinden er om rondleidingen naar de externe werkplaats Betafactory plaats.

De vestiging Delft is gelegen aan de Rotterdamseweg 137 te Delft.

Vestiging Zoetermeer

Onze vestiging in de Dutch Innovation Factory aan de Bleiswijkseweg in Zoetermeer is het thuis van een deel van onze IT-opleidingen. In het monumentale pand, waar de Dutch Innovation Factory in is gevestigd, worden onderwijs, onderzoek en ondernemerschap samengebracht. Naast de opleidingen die De Haagse Hogeschool op deze locatie aanbiedt, bevinden zich ook IT-bedrijven, zzp’ers, starters en flexwerkers in de Dutch Innovation Factory. In het gebouw zijn ruimtes voor workshops en congressen. Er is een expertisecentrum voor interaction design, (serious) gaming en cybersecurity en safety, samen met daaraan verbonden lectoraten van De Haagse! De Dutch Innovation Factory wordt dan ook gezien als ‘the place to be’ voor creatieve en ondernemende ICT’ers.

De Faculteit IT & Design van De Haagse Hogeschool organiseert verschillende activiteiten waar studiekiezers alle relevante informatie kunnen verkrijgen over de HBO-ICT differentiaties Business & Management, Software Engineering en Information Security Management.

De Open Dag in Zoetermeer vindt plaats in de Dutch Innovation Factory op de Bleiswijkseweg 37 te Zoetermeer.

Succesvol starten

Voor alle voltijdopleidingen is de uiterste datum voor inschrijven 1 mei 2017 (m.u.v. de opleiding Huidtherapie. Deze heeft een decentrale selectie waarvoor de deadline 15 januari 2017 was). Alle aankomende studenten moeten na aanmelding in Studielink voor 31 mei verplicht een Studiekeuzecheck doen. Om alle stappen in het studiekeuzeproces goed te laten verlopen, besteedt De Haagse extra aandacht aan voorlichting om een goed beeld te geven van de opleidingen. Dus voor een succesvolle start: kom naar de Open Dag en kies voor een opleiding die bij je past!

Meer informatie

De Open Dag wordt gehouden van 10.00 tot 14.00 uur in de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool aan het Johanna Westerdijkplein 75 in Den Haag, de sportcampus op de Laan van Poot 363 te Den Haag, op de technische campus aan de Rotterdamseweg 137 te Delft en in de IT-campus op de Bleiswijkseweg 37 te Zoetermeer. Het volledige programma en informatie over de opleidingen van De Haagse vind je op www.dehaagsehogeschool.nl/opendag. Meer over de aanmeldprocedure lees je op www.dehaagsehogeschool.nl/aanmeldenvoor1mei.

De eerstvolgende Open Dag vind plaats op vrijdag 7 april van 16.00 tot 20.00 uur.