Thijs Brilleman genomineerd voor Docent van het Jaar verkiezing 2017

Hij was al docent van het jaar in 2015 op De Haagse Hogeschool, maar dit jaar maakt de docent Industriële Robotica ook kans op de landelijke titel. ‘Hij laat studenten werken aan echte automatiseringsopdrachten vanuit bedrijven en biedt hen, door slim gebruik te maken van oud-studenten, dagelijkse begeleiding van experts,’ aldus het juryrapport.

Thijs Brilleman Op zaterdag 1 april 2017 is de jaarlijkse Docent van het Jaar verkiezing in de Jaarbeurs te Utrecht en dan weten we of Brilleman op het hoogste podium mag staan. Jet Bussemaker, de minister van OCW, zal dan wederom de prijs uitreiken voor de beste Docent van het Jaar. Voor de prijs zijn vijf docenten genomineerd die hun nominatie danken aan de creatieve en innovatieve manier waarop zij hun rol als docent in het Nederlandse hoger onderwijs vervullen.

Studenten hebben samen met het bestuur van de instelling een docent voorgedragen. Uit alle inzendingen zijn vijf docenten genomineerd voor de landelijke Docent van het Jaar verkiezing. De genomineerde docenten werden onder andere geroemd om hun betrokkenheid, inlevingsvermogen en onderwijsvisie. Het juryrapport roemt Thijs om zijn inzet om samen te werken met het werkveld:

‘Hij laat studenten werken aan echte automatiseringsopdrachten vanuit bedrijven en biedt hen, door slim gebruik te maken van oud-studenten dagelijkse begeleiding van experts. Brilleman vindt het belangrijk dat de school en de docenten er zijn voor de studenten. ‘Wij moeten alles doen om het beste in de student naar boven te halen,’ is zijn visie.’

Bekijk ook de voordracht voor Thijs Brilleman en de video die speciaal voor zijn voordracht is gemaakt.

Contactpersoon:

Dhr. B. (Bas) Schrijver