Rick Grashoff (Groen Links) ‘wint’ HHs-verkiezingsdebat

Op 15 maart gaan we naar de stembus. Maar geldt dat ook voor de ruim 850.000 stemgerechtigde jongeren? Veel jongeren weten helemaal nog niet of ze gaan stemmen. Toch zijn zij samen goed voor maar liefst 13 zetels in de Tweede Kamer. De Haagse Hogeschool hield op 13 maart een verkiezingsdebat om de politiek dichter bij de studenten te brengen.

verkiezingsdebat

Acht landelijke politici streden  in het Atrium met elkaar om de gunst van die HHs-studentkiezer. En het ging er, onder leiding van Joost Karhof (Nieuwsuur), af en toe fel aan toe. Het debat ging over drie onderwerpen:

1. Een maatschappelijke dienstplicht voor jongeren is betuttelend.

2. De basisbeurs moet weer ingevoerd worden.

3. Om discriminatie op naam te voorkomen, moet anoniem solliciteren bij overheid en openbare instellingen de regel worden.

De debaters waren : Pieter Duisenberg (VVD), Amma Asante (PvdA), Michel Rog (CDA), Roelof Bisschop (SGP), Jasper van Dijk (SP), Ingrid van Engelshoven (D66), Rick Grashoff (Groen Links) en Eppo Bruins (ChristenUnie). De PVV wilde niet meedoen, DENK zegde op het laatste moment af.

Groen Linkser Rick Grashoff oogstte na afloop het meeste applaus, overigens net als in het voorstelrondje. Was hij daarmee de beste debater of liftte hij mee op de populariteit van zijn voorman Jesse Klaver?