Haagse Hogeschool en KIVI bieden techniekstudenten unieke mogelijkheid

De Haagse Hogeschool en het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarbij derde- en vierdejaars techniekstudenten het KIVI-lidmaatschap krijgen aangeboden.

Samenwerkingsovereenkomst KIVI

Doel van de samenwerking is om de Online Professional Development tool van KIVI in te zetten voor een professionele ontwikkeling en opbouw van het portfolio van techniekstudenten. Hiermee bereiden studenten zich voor op het internationale en wereldwijd erkende beroepsregister Chartered Engineers en Incorporated Engineers. Dit vergroot de carrièrekansen van de studenten.

De Haagse Hogeschool heeft de ambitie om de meest internationale hogeschool van Nederland te zijn. In de geglobaliseerde wereld van vandaag krijgen alle aankomende professionals, en zeker ook onze toekomstige ingenieurs, te maken met nieuwe, complexe problematiek. De wereld staat voor grote uitdagingen die vragen om nieuwe antwoorden en technische innovaties. Thema’s als duurzame energie, groeiende steden en de vraagstukken rondom hoe je de stad leefbaar houdt, maar bijvoorbeeld ook de inzet van robots om de kwaliteit van leven van mensen beter te maken, vragen om een internationale oriëntatie en aanpak.

Om echt impact te kunnen maken is het van belang dat studenten leren over grenzen heen te kijken, die van de eigen opleiding maar ook die van Nederland of Europa. Met de ontsluiting van het Online Professional Development tool voor haar studenten loopt De Haagse Hogeschool hiermee een belangrijke stap vooruit op andere hogescholen in Nederland. Ook stimuleert De Haagse Hogeschool het netwerken van studenten met al werkende ingenieurs via KIVI.

Bekijk hier wat Sander van Ipenburg Grijpma, Faculteitsdirecteur Technologie, Innovatie & Samenleving (De Haagse Hogeschool, vestiging Delft), over deze overeenkomst te zeggen heeft.