De Haagse Hogeschool verzorgt training voor Indonesische assistent-rechters

Op 4 september is een groep assistent rechters van het Indonesische Hooggerechtshof gestart met een training op het gebied van Internationaal Recht. De training is het eerste juridische trainingsproject van De Haagse Hogeschool.

training Indonesische assistent-rechters Vanwege de wens van het Indonesisch Hooggerechtshof om haar assistent rechters bij te scholen om hogere kwaliteit dienstverlening in korter tijdsbestek te kunnen bieden, is een aantal internationale opleiders, waaronder De Haagse Hogeschool, gevraagd met een opleidingsvoorstel te komen. De Haagse Hogeschool, op wie de uiteindelijke keuze is gevallen, is trots deze internationale doelgroep te mogen ontvangen.

De assistent rechters volgen bij De Haagse een programma waarin zij onderwijs krijgen van toonaangevende experts op het gebied van internationaal recht en mensenrechten.
De training bevat naast de nodige theorie ook een grote praktijkgerichte component. Zo wordt ruime aandacht besteed aan het gelijktijdig managen van meerdere cases en het verwerken van grote hoeveelheden bijbehorende data. Daarnaast wordt de training uiteraard voorzien van bezoeken aan de internationale rechtbanken in Den Haag. Het karakter van Den Haag als internationale stad van Vrede en Recht geeft een extra dimensie aan het leerklimaat voor de internationale assistent rechters.

De opleiding International Law van de faculteit Bestuur, Recht en Veiligheid staat internationaal hoog aangeschreven. De Academie voor Masters & Professional Courses heeft al jaren ervaring met het aanbieden van maatwerk onderwijs aan internationale professionals met werkervaring. Het project is de eerste samenwerking van deze twee faculteiten van De Haagse Hogeschool, een eerste stap in de ontwikkeling van meer maatwerkprojecten op het juridisch vlak.