Studentenstad Den Haag sluit zich aan bij Studentensport Nederland

Afgelopen week zette Paul van Doorn, manager Studentenservice van de dienst OK&C zijn handtekening onder een samenwerking met Studentensport Nederland. Hiermee is Den Haag de 15e stad die vertegenwoordigd is binnen Studentensport Nederland. Door het lidmaatschap bij Studentensport Nederland is De Haagse Hogeschool een nieuwe gesprekspartner én opponent in de wereld van studentensport, die nu nog vooral uit universiteitssteden bestaat.

Studentensport Nederland Waar sport bij alle universiteiten in Nederland een vast onderdeel is van het aanbod, kan een stad als Den Haag met bijna 40.000 studenten – waarvan 12 procent internationaal – niet achterblijven. ‘We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid. Zowel het aantal studenten als het aantal faciliteiten is toegenomen, met onder andere onze prachtige nieuwe Sportcampus Zuiderpark dat dit voorjaar is geopend. Op deze nieuwe campus is in september van dit jaar ook de nieuwe opleiding International Sportmanagement gestart met ruim 40 studenten uit meer dan 20 landen. Door de samenwerking met Studentensport Nederland halen we veel kennis en ervaring binnen. Deze willen we inzetten om  studentensport in de stad op de kaart te zetten en te verbinden met de sport in de stad‘, aldus Hanneke Kadijk-Slot, teamleider Campus van De Haagse Hogeschool.

Ook Studentensport Nederland is blij met de nieuwe samenwerking. “De Haagse Hogeschool vertegenwoordigt een groot aantal studenten en beschikt over mooie sportfaciliteiten voor diezelfde doelgroep. Wij zijn altijd aan het kijken hoe wij zulke groepen kunnen bereiken en betrekken in de studentensport, want sporten naast je studie biedt zoveel meer dan alleen het sportieve aspect. Zo is sport vaak de verbindende factor tussen studenten en krijgen veel studenten de mogelijkheid om zich op bestuurlijk gebied te ontwikkelen of ervaring op te doen met het organiseren van sportieve evenementen en/of activiteiten. Wij gaan graag met De Haagse Hogeschool aan de slag om de georganiseerde studentensport een vaste plek te geven in haar aanbod.’, aldus Pim ten Broeke, voorzitter van Studentensport Nederland. Met dit lidmaatschap hoopt De Haagse Hogeschool een steentje bij te dragen aan de profilering van de stad Den Haag – samen met de andere hbo- en universitaire instituten – als studentenstad.

Studentensport Nederland

Studentensport Nederland (SSN) is de koepelorganisatie voor de studentensportraden in Nederland en behartigt de belangen van de ruim 130.000 aangesloten sportende studenten. Samen dragen deze sporters tijdens hun studie bij aan ontmoeting, ontspanning, inspanning, recreatie en prestatie. SSN draagt bij om de studentensport in Nederland in alle deze facetten te bevorderen door de kaders te stellen en te handhaven voor de organisatie van en deelname aan Nationale en Internationale Studenten Kampioenschappen. Inmiddels zijn alle universitaire sportcentra in Nederland en drie hogeschoolsteden vertegenwoordigd binnen SSN. Zij gaan jaarlijks onderling de strijd met elkaar aan tijdens evenementen als de Batavierenrace, het Groot Nederlands Studentenkampioenschap en de Studentenwintersport.