'Blokje Om’ genomineerd voor de Dutch Game Awards

Blokje Om van gamestudio Jagaco is genomineerd als Best Serious Game door de Dutch Game Awards, de vakprijzen voor de Nederlandse gamesindustrie. “Wat zijn wij ontzettend trots op onze nominatie,” aldus Vincent Broeren, lead programmer van Jagaco, “uiteraard kijken we erg uit naar de uitreiking op 6 oktober!” Naast Blokje Om zijn er nog drie andere genomineerden in deze categorie.

Blokje om

Best Serious Game

Een Serious Game is een toepasbare game voor bijvoorbeeld de zorg, onderwijs of logistiek. Blokje Om is een 3D-verkeerstrainingsgame met een Virtual Reality bril. De game is speciaal ontwikkeld voor kinderen (7-12 jaar) die langdurig afhankelijk zijn van een rolstoel of scootmobiel op een veilige manier te leren deelnemen aan het verkeer. Daarnaast is er gekozen voor een gestileerde virtuele wereld die goed aansluit op de verbeelding van kinderen.

badge_nominee_serious_game

Het gebruik van virtual reality voor het trainen van verkeerskennis is een uitkomst omdat het vanzelfsprekend veiliger is dan oefenen in het echte verkeer. Ook biedt de game mogelijkheid om allerlei verkeerssituaties gemakkelijk meerdere keren achter elkaar te oefenen. Patiëntjes die Blokje Om al hebben gespeeld vinden het ontzettend leuk om in de virtuele wereld te oefenen, waardoor ze bijna vergeten dat ze aan het trainen zijn.

Samenwerking

De wens om op een betere en veiligere manier te oefenen met patiënten kwam van een van de kinderfysiotherapeuten van Sophia Revalidatie. Blokje Om is tot stand gekomen door samenwerking tussen Jagaco, het SmartLab van Sophia Revalidatie die de rol van opdrachtgever vervult en De Haagse Hogeschool die het onderzoek heeft uitgevoerd en verschillende prototypes maakte. Binnen de driehoek onderwijs, bedrijfsleven en zorg versterken de partijen elkaar, waardoor Blokje Om ook echt toepasbaar is in de revalidatiesector.