4 november Open Dag bij alle vestigingen van De Haagse Hogeschool

Het schooljaar is pas net begonnen, studiejaar 2018-2019 lijkt nog heel ver weg, maar voor veel middelbare scholieren en mbo-studenten is de periode aangebroken dat ze zich toch moeten gaan oriënteren op een vervolgopleiding. Om hen alvast een eindje op weg te helpen, is er op zaterdag 4 november weer een Open Dag bij alle vestigingen van De Haagse Hogeschool. Of je nou al vrijwel zeker weet wat je wil gaan studeren, of nog volledig blanco bent, voor iedereen is er iets te halen op onze Open Dag.

2. Hulp bij studiekeuze - OpenDag

Het belang van een goede studiekeuze

Het komt helaas nog vaak voor: studenten die wisselen van studie of die afhaken, omdat ze een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt. Daarom is het van groot belang dat jongeren zich bewuster worden van hun talenten, wat hen inspireert/motiveert en wat hun mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt.

Zij moeten een studie kiezen die zo goed mogelijk past bij wie zij zijn! Die past bij hun eigen ontwikkeling, hun talent en hun dromen. Daarom moeten ze zich ook verdiepen in de inhoud van de opleiding en de bijbehorende vakken, niet alleen van het eerste jaar maar van de hele opleiding. Zij moeten zich afvragen wie zij willen zijn en wat voor bijdrage zij willen leveren aan de maatschappij, aan deze wereld, op kleine of grote schaal!

Hoofdvestiging Johanna Westerdijkplein

Daarom organiseert De Haagse Hogeschool op haar hoofdvestiging verschillende activiteiten die aankomend studenten en hun ouders helpen bij het maken van een goede studiekeuze. Zo zijn er presentaties over hoe je een goede studiekeuze maakt, hoe je alles uit een open dag kunt halen, en over studeren aan het hbo in het algemeen – inclusief nuttige tips. Er staan studiekeuzeadviseurs bij het Study & Career Centre klaar om aankomende studenten op weg te helpen bij hun keuze. Ook zijn onze internationale en nationale Student Ambassadors aanwezig om vragen te beantwoorden over onze opleidingen en over studeren, al dan niet aan De Haagse Hogeschool. Ook geven zij rondleidingen door het gebouw van De Haagse.

Natuurlijk kunnen aankomend studenten kennis maken met de bacheloropleidingen van De Haagse, maar ook met de Masters en Professional Courses. Er zijn presentaties van vrijwel alle opleidingen die De Haagse aanbiedt, en er is doorlopend de mogelijkheid om met docenten en studenten van de diverse opleidingen in gesprek te gaan.

Ons hoofdgebouw is erg groot, en nieuwkomers kunnen soms moeilijk de weg vinden naar de diverse informatiestands. Daarom hebben wij deze open dag een pilot met route-filmpjes naar de stands die wat meer uit de routing liggen. Wil je de opleidingen HBO-Verpleegkunde, Huidtherapie, Voeding en Diëtetiek, Communicatie & Multimedia Design, HBO-ICT, Bouwkunde, Civiele Techniek, Industrieel Product Ontwerp, Process & Food Technology en Ruimtelijke Ontwikkeling bezoeken? Korte filmpjes, gemaakt door een student van De Haagse Hogeschool, laten de te lopen routes zien. De filmpjes worden geplaatst op de website. Tijdens de Open Dag zijn QR-codes beschikbaar die leiden naar de verschillende films.

De hoofdvestiging van de Haagse Hogeschool vind je aan het Johanna Westerdijkplein 75 te Den Haag, direct achter Station Hollands Spoor.

Vestiging Sportcampus Zuiderpark

Geïnteresseerd in een sportopleiding? De sportopleidingen van De Haagse Hogeschool presenteren zich op de gloednieuwe Sportcampus Zuiderpark. In dit splinternieuwe gebouw (op de plaats van het oude ADO voetbalstadion) krijgen onze sportstudenten sinds september 2017 les. Naast een breed scala aan sportfaciliteiten voor mbo en hbo wordt Sportcampus Zuiderpark het centrum voor toegepaste kennis, praktijkonderzoek en sportevenementen. Uiteraard zijn er ook de nodige sportfaciliteiten, zoals een topsporthal, een beachsporthal, een turnhal, een dubbele breedtesporthal, een danszaal en vier gymzalen.

Aankomende studenten kunnen op Sportcampus Zuiderpark kennismaken met de bacheloropleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding (HALO) en Sportkunde (voorheen Sportmanagement). Energieke en enthousiaste studenten en docenten staan de studiekiezers te woord over hoe sportieve ambities in onze hbo-opleidingen vorm krijgen. Ook kunnen zij alles vertellen over de nieuwe driejarige Engelstalige variant speciaal voor vwo’ers: International Sport Management.

Sportcampus Zuiderpark vind je aan de Mr. P. Droogleever Fortuynweg 22 in Den Haag.

Vestiging Delft

Onze Delftse vestiging, waar een deel van onze technische studies is gehuisvest, is gevestigd op de campus van de TU Delft. Aankomende studenten kunnen hier kennismaken met bacheloropleidingen als Toegepaste Wiskunde, Elektrotechniek, Mechatronica, Technische Bedrijfskunde, Projectleider Techniek (Associate Degree), Technische Natuurkunde en Werktuigbouwkunde.

Gedurende de dag zijn er opleidingspresentaties en doorlopende demonstraties. Zo kunnen de studiekiezers de ‘Learning Labs’ bekijken, thematische broedplaatsen waar studenten praktijk gerelateerde ontwerpopdrachten uitvoeren. Ook kunnen de bezoekers een praatje maken met studenten van verschillende opleidingen die samen met bedrijven werken aan interdisciplinaire projecten.

De vestiging Delft is gelegen aan de Rotterdamseweg 137 te Delft.

Vestiging Zoetermeer

Onze vestiging in de Dutch Innovation Factory aan de Bleiswijkseweg in Zoetermeer is het thuis van een deel van onze IT-opleidingen. In het monumentale pand, waar de Dutch Innovation Factory in is gevestigd, worden onderwijs, onderzoek en ondernemerschap samengebracht. Naast de opleidingen die De Haagse Hogeschool op deze locatie aanbiedt, bevinden zich ook IT-bedrijven, zzp’ers, starters en flexwerkers in de Dutch Innovation Factory. In het gebouw zijn ruimtes voor workshops en congressen. Er is een expertisecentrum voor interaction design, (serious) gaming en cybersecurity en safety, samen met daaraan verbonden lectoraten van De Haagse! De Dutch Innovation Factory wordt dan ook gezien als ‘the place to be’ voor creatieve en ondernemende ICT’ers.

De Faculteit IT & Design van De Haagse Hogeschool organiseert verschillende activiteiten waar studiekiezers alle relevante informatie kunnen verkrijgen over de HBO-ICT differentiaties Business & Management, Software Engineering en Information Security Management.

De Open Dag in Zoetermeer vindt plaats in de Dutch Innovation Factory op de Bleiswijkseweg 37 te Zoetermeer.

Succesvol starten

Voor alle voltijdopleidingen is de uiterste datum voor inschrijven 1 mei 2017 (m.u.v. de opleidingen Huidtherapie en HBO-Verpleegkunde voltijd. Deze hebben een decentrale selectie waarvoor de deadline 15 januari 2018). Alle aankomende studenten moeten na aanmelding in Studielink voor 31 mei verplicht een Studiekeuzecheck doen. Om alle stappen in het studiekeuzeproces goed te laten verlopen, besteedt De Haagse extra aandacht aan voorlichting om een goed beeld te geven van de opleidingen. Dus voor een succesvolle start: kom naar de Open Dag en kies voor een opleiding die bij je past!

Meldt je nu nog aan voor de Open Dag via https://www.dehaagsehogeschool.nl/studie-kiezen/hulp-bij-studiekeuze/open-dag/aanmelden-voor-open-dag

Meer informatie

De Open Dag wordt gehouden van 10.00 tot 14.00 uur in de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool aan het Johanna Westerdijkplein 75 in Den Haag, op Sportcampus Zuiderpark Mr. P. Droogleever Fortuynweg 22 in Den Haag, op de technische campus aan de Rotterdamseweg 137 te Delft en in de IT-campus op de Bleiswijkseweg 37 te Zoetermeer. Het volledige programma en informatie over de opleidingen van De Haagse vind je op www.dehaagsehogeschool.nl/opendag. Meer over de aanmeldprocedure voor een studie lees je op www.dehaagsehogeschool.nl/aanmeldenvoor1mei.

De eerstvolgende Open Dag vindt plaats op zaterdag 3 februari 2018, van 10.00 tot 14.00 uur. Op 30 november en 1 december kun je proefstuderen op De Haagse. Meer informatie hierover op: www.hhs.nl/proefstuderen