Studenten halen recordbedrag op voor Serious Request

SR cheque

Tweeëntwintig studenten van De Haagse Hogeschool hebben gezamenlijk 5.862 euro opgehaald voor Serious Request 2017. Op vrijdag 22 december werd deze symbolische cheque overhandigd aan Margot Walraven, projectleider Serious Request van het Nederlandse Rode Kruis bij Het Glazen Huis in Apeldoorn.

Binnen de minor Event Management van de opleidingen Commerciële Economie en Small Business en Retailmanagement krijgen studenten de mogelijkheid geld op te halen voor Serious Request. De lichting studenten die dit jaar aan de slag ging, was zeer succesvol. Niet eerder is per student van deze minor zoveel geld bijeen gebracht.

Gebroken gezinnen herenigen

Door het organiseren van evenementen en acties zamelden de studenten geld in om gebroken gezinnen te herenigen. Dit jaar werd er onder andere georganiseerd; een galadiner in de Broodfabriek in Rijswijk, een kroegavond bij café Siezo in Den Haag, kinderkerstspellen op kinderboerderij de Dierenhoeve in Noordwijkerhout en een bingomiddag in verpleeghuis Gulden Huis in Den Haag.

Sneeuw grote domper

Dat het organiseren van een evenement ook onvoorziene kanten kan hebben, bleek bij sportcentrum de Uithof. Op zondag 10 december organiseerden vijf studenten op deze locatie de Winterday Out, een après-ski middag voor ouders en hun kinderen. Ouders konden een middagje uit, terwijl de kinderen door spelbegeleiders werden vermaakt op de ijsbaan. De sneeuw die die middag viel, liet dit evenement helaas door het ijs zakken. Er kwam slechts een handjevol mensen op af. Student Patrick Marck zegt daarover lachend “Ons Winterday Out event hebben we iets te letterlijk genomen”. Door een snelle geïmproviseerde actie wisten deze studenten alsnog binnen enkele dagen 1.252 euro op te halen voor 3FM Serious Request.

Bingo them together

In verpleeghuis Gulden Huis in Den Haag trakteerden de studenten ruim honderd bewoners op een bingo. De vier studenten die deze middag organiseerden gaven onder meer invulling aan het thema van Serious Request door ook studenten van De Haagse als vrijwilliger mee te nemen. Samen met de bewoners speelden zij spelletjes en voerden ze leuke gesprekken.

Vlotte knul

De bewoners en bezoekers van het verpleeghuis waardeerden de actie. Vrijwilligster Gonny Looyen: “Ik win nooit wat, maar nou heb ik toch mooi een tas gewonnen. Leuk hoor, dat ze dit doen. Het is gezellig, je bent een middag onder de mensen.” Haar vriendin, de alleenstaande Mary Mertens, die vanwege een nieuwe knie enige maanden revalideerde in het Gulden Huis: “Fijn dat de studenten dit organiseren, anders zit je maar alleen thuis. Ik heb een kerststukje gewonnen en daar ben ik erg blij mee.” Gonny met een schalkse blik: “De student die het presenteerde was best een vlotte knul.”

Meer acties

De studenten van de minor Event Management waren niet de enigen van De Haagse Hogeschool die geld inzamelden voor Serious Request. Studenten Bedrijfskunde wasten auto’s. Drie andere studentenstudenten verkochten zelfgemaakte gehaktballen. Studenten van studentenvereniging Trinitas organiseerden een lezing met deskundigen van het Rode Kruis, het ministerie van Defensie en denktank Clingendael met als thema ‘Restoring Family Links’ en zamelden geld in.