Open Dag bij alle vestigingen De Haagse Hogeschool op 3 februari

Het volgend studiejaar lijkt nog ver weg, maar nieuwe studenten moeten al voor 1 mei hun keuze voor een vervolgstudie gemaakt hebben. Daarom is er op zaterdag 3 februari weer een Open Dag bij alle vestigingen van De Haagse Hogeschool. Voor middelbare scholieren en mbo-studenten één van de laatste mogelijkheden om zich te oriënteren op een vervolgopleiding bij De Haagse Hogeschool. Weet je het al vrijwel zeker, of ben je nog volledig blanco? Voor iedereen is er iets te halen op onze Open Dag. www.dehaagsehogeschool.nl/opendag

Vestigingen

Hoofdvestiging Johanna Westerdijkplein

Daarom organiseert De Haagse Hogeschool op haar hoofdvestiging verschillende activiteiten die aankomend studenten en hun ouders helpen bij het maken van een goede studiekeuze. Zo zijn er presentaties over hoe je een goede studiekeuze maakt, hoe je alles uit een Open Dag kunt halen, en over studeren aan het hbo in het algemeen – inclusief nuttige tips, ook voor ouders. Er staan studiekeuzeadviseurs bij het Study & Career Centre klaar om aankomende studenten op weg te helpen bij hun keuze. Ook zijn onze internationale en nationale Student Ambassadors aanwezig om vragen te beantwoorden over onze opleidingen en over studeren, al dan niet aan De Haagse Hogeschool. Zij geven ook rondleidingen door het gebouw van De Haagse.
Natuurlijk kunnen aankomend studenten kennis maken met de bacheloropleidingen van De Haagse, maar ook met de Masters & Professional Courses. Er zijn presentaties van vrijwel alle opleidingen die De Haagse aanbiedt, en er is doorlopend de mogelijkheid om met docenten en studenten van de diverse opleidingen in gesprek te gaan.
Vragen over het collegegeld? Bijvoorbeeld over de halvering van het collegegeld voor studenten die in 2018-2019 instromen in het hoger onderwijs? De medewerkers van onze Centrale Studenten Inschrijvingen zijn aanwezig, en kunnen al je vragen over dit onderwerp beantwoorden.
De hoofdvestiging van de Haagse Hogeschool vind je aan het Johanna Westerdijkplein 75 te Den Haag, direct achter Station Hollands Spoor

Vestiging Sportcampus Zuiderpark

Geïnteresseerd in een sportopleiding? De sportopleidingen van De Haagse Hogeschool presenteren zich op de gloednieuwe Sportcampus Zuiderpark. In dit splinternieuwe gebouw (op de plaats van het oude ADO voetbalstadion) krijgen onze sportstudenten sinds september 2017 les. Naast een breed scala aan sportfaciliteiten voor mbo en hbo is Sportcampus Zuiderpark hét centrum voor toegepaste kennis, praktijkonderzoek en sportevenementen. Uiteraard zijn er ook de nodige sportfaciliteiten, zoals een topsporthal, een beachsporthal, een turnhal, een dubbele breedtesporthal, een danszaal en vier gymzalen.Aankomende studenten kunnen op Sportcampus Zuiderpark kennismaken met de bacheloropleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding (HALO) en Sportkunde (voorheen Sportmanagement). Energieke en enthousiaste studenten en docenten staan de studiekiezers te woord over hoe sportieve ambities in onze hbo-opleidingen vorm krijgen. Ook kunnen zij alles vertellen over de nieuwe driejarige Engelstalige variant speciaal voor vwo’ers: International Sport Management.
Sportcampus Zuiderpark vind je aan de Mr. P. Droogleever Fortuynweg 22 in Den Haag.
 

Vestiging Delft

Onze Delftse vestiging, waar een deel van onze technische studies is gehuisvest, is gevestigd op de campus van de TU Delft. Aankomende studenten kunnen hier kennismaken met bacheloropleidingen als Toegepaste Wiskunde, Elektrotechniek, Mechatronica, Technische Bedrijfskunde, Technische Natuurkunde en Werktuigbouwkunde. Daarnaast vind je op onze Delftse vestiging ook de opleiding HBO-ICT.
Gedurende de dag zijn er opleidingspresentaties en doorlopende demonstraties. Zo kunnen de studiekiezers de ‘Learning Labs’ bekijken, thematische broedplaatsen waar studenten praktijkgerelateerde ontwerpopdrachten uitvoeren. Ook kunnen bezoekers een praatje maken met studenten van verschillende opleidingen die samen met echte bedrijven werken in multidisciplinaire projectteams.
De vestiging Delft is gelegen aan de Rotterdamseweg 137 te Delft.
 

Vestiging Zoetermeer

Onze vestiging in de Dutch Innovation Factory aan de Bleiswijkseweg in Zoetermeer is het thuis van een deel van onze IT-opleidingen. In het monumentale pand waar de Dutch Innovation Factory is gevestigd, worden onderwijs, onderzoek en ondernemerschap samengebracht. Naast de opleidingen die De Haagse Hogeschool op deze locatie aanbiedt, bevinden zich ook IT-bedrijven, zzp’ers, starters en flexwerkers in de Dutch Innovation Factory. In het gebouw zijn ruimtes voor workshops en congressen. Er is een expertisecentrum voor interaction design, (serious) gaming en cybersecurity en safety, samen met daaraan verbonden lectoraten van De Haagse! De Dutch Innovation Factory is ‘the place to be’ voor creatieve en ondernemende ICT’ers.
De Faculteit IT & Design van De Haagse Hogeschool organiseert verschillende activiteiten waar studiekiezers alle relevante informatie kunnen verkrijgen over de HBO-ICT differentiaties Business IT & Management, Software Engineering en Information Security Management.
De Open Dag in Zoetermeer vindt plaats in de Dutch Innovation Factory op de Bleiswijkseweg 37 te Zoetermeer.
 

Succesvol starten

Voor alle voltijdopleidingen is de uiterste datum voor inschrijven 1 mei 2017
(m.u.v. de opleidingen Huidtherapie en HBO-Verpleegkunde voltijd. Deze opleidingen hebben een numerus fixus. De aanmelddeadline voor Huidtherapie is uiterlijk 15 januari 2018. De aanmelddeadline voor HBO-V voltijd is verlengd naar 1 mei 2018).
Alle aankomende studenten moeten na aanmelding in Studielink voor 31 mei verplicht een Studiekeuzecheck doen. Om alle stappen in het studiekeuzeproces goed te laten verlopen, besteedt De Haagse extra aandacht aan voorlichting om een goed beeld te geven van de opleidingen. Dus voor een succesvolle start: kom naar de Open Dag en kies voor een opleiding die bij je past!
Meld je nu nog aan voor de Open Dag via https://www.dehaagsehogeschool.nl/studie-kiezen/hulp-bij-studiekeuze/open-dag/aanmelden-voor-open-dag
 

Meer informatie

De Open Dag wordt gehouden van 10.00 tot 14.00 uur in de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool aan het Johanna Westerdijkplein 75 in Den Haag, op Sportcampus Zuiderpark Mr. P. Droogleever Fortuynweg 22 in Den Haag, op de technische campus aan de Rotterdamseweg 137 te Delft en in de IT-campus op de Bleiswijkseweg 37 te Zoetermeer. Het volledige programma en informatie over de opleidingen van De Haagse vind je op www.dehaagsehogeschool.nl/opendag. Meer over de aanmeldprocedure voor een studie lees je op www.dehaagsehogeschool.nl/aanmeldenvoor1mei.
De eerstvolgende Open Dag vindt plaats op vrijdag 6 april 2018 van 16.00 tot 20.00 uur – dat is meteen de laatste open dag van studiejaar 2017-2018. Op 8 en 9 maart kun je nog proefstuderen op De Haagse. Meer informatie hierover op: www.hhs.nl/proefstuderen