Hackathon Mens en Techniek: in 24 uur een oplossing

De sfeer was soms behoorlijk melig, maar daarom was de eerste hackathon van de opleiding Mens en Techniek niet minder serieus. Zestig studenten zochten binnen 24 uur antwoord op prangende vragen rond zorg en revalidatie.

Foto Hackaton Informeel en een tikje nerdy, met kleine, multidisciplinaire teams die binnen een duidelijke tijdslimiet naar praktische oplossingen zoeken: dat is kort gezegd een hackathon. De eerst hackathon van de opleiding Mens en Techniek vond plaats op 8 maart. Na 24 uur in touw te zijn geweest, gingen tweedejaars studenten Boris Boot, René Hoevenaar en Ties van Vuuren er met de hoofdprijs – een fraaie wisselbeker – vandoor. Zij bedachten een nieuwe manier om valincidenten bij ouderen in een rolstoel te voorkomen. Boris Boot: “Het is een superleuke manier om samen met docenten en het werkveld oplossingen te bedenken voor echte problemen.” Opdrachtgever Sophia Revalidatie was onder de indruk en laat het winnende idee tijdens een stage verder onderzoeken.

Kijk naar het filmpje voor een korte sfeerimpressie (filmcredits: Martijn van der Ent).