Escaperoom op school

Zes eerstejaars studenten Mens en Techniek gingen de uitdaging aan. Ze lieten zich tijdens de les Biokinematica opsluiten in een leslokaal en kregen 20 minuten de tijd om een aantal lastige vraagstukken op te lossen.

Escape_room Elk goed antwoord leverde een aanwijzing op waarmee uiteindelijk de sleutel gevonden werd om de deur te openen. Docent Bart van Trigt: “ Bij biokinematica komt veel natuurkunde om de hoek kijken. Formules, sommen maken, berekeningen doen: dat kan heel saai zijn. We geven natuurlijk altijd wel mee waarom we die natuurkunde nodig hebben en wat je in de praktijk hebt aan al die berekeningen. Met deze aanpak stimuleren we onze studenten extra om met elkaar aan de slag te gaan met de lesstof. Studenten kunnen bovendien testen of ze al voldoende weten voor het tentamen.” En, wie zich niet heeft voorbereid, heeft het nakijken. Bart: “Dan komen ze die escaperoom echt niet uit.”