Groen licht voor Deelauto Laak

Zaterdag 30 juni is tijdens het Laakfestival 2018 de Deelauto Laak gelanceerd. Het idee voor een deelauto kreeg groen licht na een haalbaarheidsonderzoek van studenten Bedrijfseconomie van De Haagse Hogeschool.

deelauto Laak 2

De Haagse Wethouder Bert van Alphen (Sociale zaken, armoede, maatschappelijke opvang) had de eer om als eerste een ritje te maken over de Gouverneurlaan. Hij had keuze uit een benzine auto of een elektrische. Zoals een echte Groen Linkser betaamt nam hij plaats in de elektrische auto.

Haalbaarheid

De haalbaarheid van een deelauto in stadsdeel Laak is de afgelopen maanden onderzocht door vier derdejaars studenten van de opleiding Bedrijfseconomie: Abdullah Arfy, Adil Falloun, Ayub Ahmed en Mohammed Azahriou. Op basis van het onderzoek en dankzij de inzet van vereende krachten van verschillende partijen in Laak zijn er twee deelauto’s gekomen.

Mooi en goedkoop

Komende maand toeren de deelauto’s door Laak en uiteindelijk zullen de auto’s een vaste plaats krijgen in de wijk. Voor studenten is dit ook een mooie en goedkope manier om een auto te huren. Uiteraard geldt dat ook voor medewerkers van De Haagse. Mocht er meer animo zijn dan is het mogelijk dat er meerdere deelauto’s komen in Laak. Meer informatie over Deelauto Laak vind je op de website. Naar alle waarschijnlijk komen de deelauto’s op 28 augustus naar de Intromarkt van De Haagse Hogeschool.

Coalitie Laak

De Haagse Hogeschool vormt samen met een zevental partners (ondernemers, organisaties, scholen, instellingen en gemeente) de ‘Coalitie Laak’. Doel Coalitie Laak is structureel en duurzaam bijdragen aan een sterke, aantrekkelijke en veilige wijk. Er wordt met name ingezet op versterking van de sociale en economische positie van bewoners in de wijk. Interesse? Meer informatie bij Marianne van Veldhuisen: m.j.vanveldhuisen@hhs.nl of neem een kijkje op de website van de coalitie.