Studenten Commerciële Economie halen 6416 euro op voor 3FM Serious Request: Lifeline

In een recordtijd van vijf weken hebben drieëntwintig studenten van het keuzevak Event Management allerlei evenementen georganiseerd om geld op te halen voor 3FM Serious Request: Lifeline. Met 3FM Serious Request: Lifeline zet NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor het redden van levens. Dit jaar staat het initiatief in het teken van drie doelen: Reanimatie in Nederland, Bescherming tegen Natuurgeweld en Noodhulp bij Oorlog en Conflicten. Margot Walraven, projectleider van 3FM Serious Request, nam de cheque ter waarde van 6416 euro gisteren in TivoliVredenburg in ontvangst.

Serious request

Het bedrag is ingezameld tijdens zes evenementen, die de studenten in korte tijd organiseerden. Jesse van der Plas, één van de studentenorganisatoren: “Het leven van een eventmanager valt niet altijd mee. We hadden te maken met strakke deadlines en soms met tegenslag, maar we zijn erg trots dat we erin zijn geslaagd zoveel succesvolle acties te organiseren voor 3FM Serious Request: Lifeline.”

Benefietdinter

Een van de acties was Food-for-Food in de Ichthus Kerk in Scheveningen, een benefietdiner waarbij de gasten burgers in oorlogsgebieden steunen. Zij maakten een keuze uit een menukaart waarbij direct duidelijk was hoeveel de maaltijd waard was en hoeveel voedsel je hiermee een gezin in een conflictgebied kunt bieden. Ook lieten de studenten de gasten nadenken over voedselverspilling. Zij kregen een diner voorgeschoteld samengesteld uit voedingsproducten die door supermarkten zouden worden weggegooid, maar nog van een goede kwaliteit waren.

Voedselverspilling

“We wilden zo onder meer aandacht vragen voor voedselverspilling. Dit is een belangrijk vraagstuk in Nederland, terwijl er wereldwijd een groot tekort is aan voedsel”, vertelt Thijs Vos, één van de organisatoren van het drukbezochte evenement. Tijdens dit event zamelde de studenten ruim 1.800 euro in.

Praktijkonderwijs

Studenten van de minor Event Management zetten zich dit jaar voor de zevende keer in voor 3FM Serious Request. Met het organiseren van fundraising-evenementen in de regio brengen de studenten de theorie direct in de praktijk. Zes groepjes stonden voor de uitdaging een evenement te organiseren waarin zij aandacht vroegen voor de Lifetime-thema’s. De Haagse Hogeschool organiseerde daarnaast gastcolleges met sprekers van 3FM Serious Request en het Nederlandse Rode Kruis. Eén van de gastsprekers was 3FM dj Wijnand Speelman.