‘Eindelijk geen koude kip meer’

Kort geleden stapte Floris van Vliet (21) de studentenpanelmeeting van De Haagse binnen. ‘Een halfuurtje maar, ik wilde graag een goed idee droppen bij het College van Bestuur: of ze magnetrons wilden neerzetten. Wat bleek? Anderen waren me voor.’ Op verzoek van studenten staan naast de ingang van de kantine twee gloednieuwe magnetrons.

magnetrons

Studeren gaat het best met een goed gevulde maag, vindt Floris. Na een verkeerde studiekeuze en een halfjaar reizen en werken, zit hij als eerstejaars student European Studies nu goed op zijn plek. “Ik ben een serieuze student. Mijn agenda zit altijd vol en ik maak studiedagen van 9 tot 5. Dan is het wel zo fijn als ik op de hogeschool mijn eigen eten kan opwarmen. Daarom ben ik superblij met de magnetrons.”

Voordelig vies

“Kijk, eten kan op De Haagse natuurlijk altijd,’ vervolgt Floris. ‘De kantine verkoopt maaltijden van 4 tot 6 euro en die kun je in bijna elke ruimte opeten. Maar reken eens uit wat je kostenpost is als je structureel kantinemaaltijden koopt. Daar hebben veel studenten helemaal geen geld voor. Ik in elk geval niet en daarom zat ik meestal aan mijn eigen koude macaroni met groenten. Of aan de koude kip, met broccoli en rijst. Voedzaam, gezond en zelf klaargemaakt, maar ja, wel koud dus. Weet je hoe vies dat is?”

Bakjes eten

Voor Floris dus geen koude kip meer. Hij warmt zijn eigen gezonde en creatieve combi’s op in de nieuwe magnetrons. “Ze functioneren goed en zijn makkelijk in gebruik. Je loopt erheen, stelt het juiste aantal watts in, tussendoor even roeren en dan gewoon wachten tot de kaas gesmolten is. Ik maak meestal een pan eten voor de hele week en dan neem ik bakjes mee naar school. Voor tussen de middag en voor de dagen dat ik na het studeren naar crossfit ga. Daar heb ik calorieën voor nodig.”

We Hear You

De Haagse probeert te luisteren naar de wensen van studenten. Dat is belangrijk, weet ook Floris. “Je moet niet alleen vragen naar feedback van studenten, maar er ook echt iets mee doen. Dat dat gebeurt, is een goede ontwikkeling. De bibliotheek is nu al langer open én we hebben magnetrons. Die combinatie is perfect, of je nu foodprepper bent of van leftovers houdt. We kunnen nu langer studeren én lekker eten!”

Weet jij hoe we De Haagse nóg beter kunnen maken? Share your idea. We hear you.